avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incaierarea, ultraj contra bunelor moravuri .
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incaierarea, ultraj contra bunelor moravuri .

Buna ziua.Am si eu mai multe intrebari. Daca grupurile ce au declansat scandalul isi retrag plingerile se inlatura cauza penala?
Sau dosarul format isi mentine cursul la parchet? La care din cele 2 incadrari daca grupurile se impaca se inlatura cauza penal?Nu au fost victime in niciuna din tabere.Care ar fii pedepsele ptr aceste articole?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 11:16, 3 August 2009
Incaierarea nu este o infractiune pedepsita la plangerea prealabila, asa incat, retragerea plangerii nu este posibila.Conform alin.3 al art 322-cel care a provocat o vatamare grava integritatii fizice a unei pesoane ,se pedepseste pentru aceasta, insa daca nu se poate sti cine a provocat vatamarea , se pedepsesc toti participantii cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.deci dosarul se mentine si se vor efectua cercetari, si , in functie de gravitatea faptei, de pericolul social creat, organele de cercetare penala vor aprecia solutia ce se impune.
Nici impacarea nu e posibila , faptuitorii vor fi sanctionati apreciindu-se in concret actele de participare ale fiecaruia (sanctiunile pot fi diferite) .Asa incat, fata de cei care au avut o contribuite derizorie se poate dispune doar o amenda administrativa , iar fata de cei ale caror acte au fost considerate unele mai importante , cauzand o lezare insemnata , se poate dispune trimiterea in judecata (aplicandu-se pedeapsa cu inchisoarea , cu suspendarea conditionata a acesteia sau nu).
Nu au fost victime in niciuna din tabere
Dupa o incaierare, macar o stare de pericol tot e creata, si o vatamare , tot e cauzata , chiar daca nu e una vadita .
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
La infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri,impacarea partilor sau retragerea plangerii prealabile nu inlatura caracterul penal al faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere beatrice9 beatrice9 sotului meu i s-a dat condamnarea de 5 luni cu executare ptr. ultraj la bunurile moravuri din care a facut 4,acum cei care au depus plangerea impotriva lor ... (vezi toată discuția)
Cauze de nepedepsire GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Care sunt cauzele de nepedepsire la care se face referire în art. 16 alin. (1) lit. h) din NCPP? (vezi toată discuția)
Doasr penal pt lovire? sergiu-iulian sergiu-iulian buna ziua.am facut si eu o prostie,si nu stiu inca ce pot sa patesc in contiunare :( .intr-o seara lam lovit cu pumnul pe o persoana in zona nasului si a ... (vezi toată discuția)