avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rezultat recalculare alcoolemie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rezultat recalculare alcoolemie

Buna ziua! Revin cu o intrebare la care astept cu nerabdare raspuns. Asa cum am mai spus am fost depistat la volan sub influenta alcoolului. La prima prelevare de probe de sange mi-a iesit valoarea alcoolemiei aproximativ 1,50 iar la a doua mi-a iesit 1,20. Am fost la Udriste, am dat declaratia si am cerut recalcularea. Ieri am primit rezultatul recalcularii si raspunsul afost ca probabil alcoolemia era in urcare si se situa in jurul valorii de 1, 70. Din cate mi-a spus ofiterul de la Udriste acum urmeaza sa fiu chemat in instanta. Intrebarea mea este ce se va intampla de acum inainte? Care sunt posibilitatile?
Exista ceva care pot face eu ca sa ma ajute in aceasta situatie?
Este indicat sa ma duc cu un avocat la proces sau e mai bine sa ma prezint singur?
Astept cu nerabdare un raspuns si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:29, 11 Octombrie 2009
Neaparat aveti nevoie de un avocat, dar sa se aplice o sanctiune cu amenda, cred ca numai instanta poate dispune.
Mult succes!
Va recomand angajarea unui avocat. Ar mai exista o posibilitate: ca orice aparat de masura, si alcoolimetrul, trebuie sa indeplineasca conditiile tehnice de functionare, adica sa fi aiba "revizia tehnica la zi" (scuze pt. aceasta formulare). Avocatul poate cere instantei sa solicite organului de politie care v-a facut testul sa faca dovada ca acesta (alcoolimetrul) functioneaza la parametrii normali, adica a fost revizuit de catre un tehnician inauntrul termenului prevazut in "instructiunile si conditiile de utilizare" .Daca aparatul are revizia tehnica la zi, sansele de a nu fi condamnat sunt minime, chiar nule, insa daca nu le are...sansele sunt mari, merita sa verificati si aceasta posibilitate.(in dubio pro reo)
Un cordial salut,

Constantin Radu Calugaru
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
Constantin Radu Calugaru, Avocat
DOMNULE MIHAI GRIGORE STITI CUMVA DACA SE MAI POATE CERE RECALCULAREA ALCOOLEMIEI?? AM VREO SANSA DACA MI-A IESIT 0.62 IN AER SA IASA LA RECALCULARE SUB 0.8. REZULTATELE DE LA PROBELE DE SANGE INCA NU LE-AM AFLAT

VA MULTUMESC ANTICIPAT
elladomi a scris:

In cel mai fericit caz se anuleaza permisul pentru 1 an de zile; iar pedeapsa sa fie de 3 luni cu executare suspendata pe o perioada de 2 ani.

Stimata doamna avocat, permisul se anuleaza for ever , nu doar pentru 1 an de zile! Si se obtine alt permis numai dupa absolvirea examenului auto in conditiile prevazute de lege!:D
Si da , este posibila o recalculare manelistule!:)Si ca orice recalculare poate aduce orice rezultat , dar asta depinde in mare masura de tine si de expertul parte pe care il vei propune!B-)
SUCCES!
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolemie 0.62. recalculare, consecinte joinutu joinutu buna ziua.o problema destul de de mare ...am baut ceva vin in urma cu o zi aprox 4 ore circa 2l vin asta pana in ora 20 dupa ,dimineta la ora 8 mi sa pus ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru aicool la volan stefyka stefyka Buna ziua, vin in atentia dvs cu urmatoarea problema, in data de 24.11.2013 sotul meu a fost oprit in trafic de un echipaj de politie ptr. verificare. La ... (vezi toată discuția)