Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la plamani iar in ultima faza cand era in metastaze i-a facut o imputernicire la un copil de-al sotiei acesta fiind din alta casatorie cu care s-a casatorit dupa moartea mamei ,el avand sa primeasca niste bani pe care ii imprumutase cu un act de mana cu martori am vre un drept si eu la cesti bani pot sa contest ca era bolnav cand a facut aceasta imputernicire
themis
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sigur că aveţi dreptul la cota parte prevăzută de lege. Procura nu înseamnă testament, iar în temeiul ei mandatarul putea ridica suma doar pentru mandant (sau pentru moştenitorii lui) nu pentru sine.
Care este continutul acelei imputerniciri. Ce reiese...ca l-a imputernicit sa primeasca acei bani sau ca ii lasa acei bani copilului actualei sotii?
Oricum, chiar daca i-a donat si prin acest fapt s-a incalcat rezerva succesorala aveti dreptul sa solicitati cota care va revine prin incalcarea rezervei.
Donatie
ContSters359971
Am cu fosta sotie un apartament pe care vrem sa-l donam copilului nostru major. Intrebare: trebuie neaparat facut partajul sau putem si asa fara? (vezi toată discuția)