Acum cateva luni mi s-a redactat un act aditional la contractul de munca prin care ma oblig sa-mi continui activitatea in cadrul firmei timp de inca 6 luni deoarece am beneficiat de un training de specialitate. In caz contrar, va trebui sa platesc daune interese in valoare de 1500 de euro.
In decursul acestei perioade angajatorul a decis sa-mi schimbe programul de munca in asa fel incat sa ma dezavantajeze (pierdere de timp, costuri suplimentare la transport)
Tin sa mentionez ca in contractul mentionat anterior, s-au gresit unele date cu caracter personal (seria si numarul de buletin nu coincid).
In aceste conditii, mai e valabil contractul, pot fi tras la raspundere daca imi dau demisia ? Sunt obligat in vreun fel sa platesc cei 1500 de euro?
Art. 198 C.mun.
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca. (3) Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute la alin. (1) determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
....
Asadar, in situatia in care incetati c.i.m.pana la expirarea celor 6 luni, veti suporta cheltuielile ocazionate de pregatirea dvs profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada aceasta.
Va multumesc pentru raspuns.
Sunt fortat sa platesc chiar daca datele din contract sunt gresite? (respectiv seria si numarul de buletin - acestea nu-mi apartin, s-a facut o eroare cand l-au redactat dansii)