avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

Tatal meu este nascut la 28.03.1952 si are un stagiu de cotizare de peste 30 de ani. Cand poate iesi la pensie anticipata partiala?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 14:37, 24 Iulie 2009
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2017 luna Martie la virsta standard de pensionare de 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 10 ani. Stagiul standard complet de cotizare este de 35 ani.*

Va puteti pensiona anticipatat dupa anul 2012 luna Martie la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 45 ani.*

Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2012 luna Martie la virsta de 60 ani** daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.*

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie alexandrucosmin alexandrucosmin Sunt nascut in 09 1952 si am 32 de ani jumatate cotizati din care 24 de ani si 3 luni in grupa a II. am facut armata 1 an si 4 luni. Va rog frumos sa-mi ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi la pensie anticipat? naum_ianca naum_ianca barbat, nascut pe 16.08.1951, vechime in cartea de munca 27 de ani multumesc (vezi toată discuția)