avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de mobilitate somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de mobilitate somaj

Imi puteti spune, va rog, daca se mai poate aplica pentru prima de mobilitate in cazul in care contractul de munca este pe o perioada determinata de 3 luni si pe urma se prelungeste pe perioada nedeterminata (respectand astfel conditia de 12 luni)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:15, 9 Decembrie 2015
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata mai mare de 12 luni;
...

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...

Art. 75^1
...

(4) Nu beneficiaza de primele de mobilitate:
...
c) persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a);
...

2. - Este exact cazul dvs.
- Ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata de 3 luni (vi s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj) apoi CIM s-a transformat in perioada nedeterminata (si a incetat plata indemnizatiei de somaj).
- Ca urmare nu puteti beneficia de nici una din primele de mobilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj gekadox gekadox Buna ziua! Eram somer in plata la Galati, cand pe 7 august 2015 m-am angajat in Brasov, la inceput pe perioada determinata de 3 luni iar pe 1 Noiembrie, ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de indemnizatie de somaj? MariaSarah MariaSarah am fost in somaj timp de 2 luni, dupa care am incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata cu o societate, dar dupa 3 saptamani a trebuit sa renunt ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea liceului marianacioata marianacioata in perioada in care un absolvent de liceu primeste indemnizatia de somaj pe parcursul a 6 luni, poate avea un parte time de 2 ore, sau pierde indemnizatia? (vezi toată discuția)