Eram somer in plata la Galati, cand pe 7 august 2015 m-am angajat in Brasov, la inceput pe perioada determinata de 3 luni iar pe 1 Noiembrie, contractul mi-a fost modificat prin act aditional pe perioada nedeterminata! Cei de la AJOFM imi spun ca nu pot beneficia de prema de mobilitate de incadrare (mi-am schimbat si domiciliul legal, cu carte de identitate), deoarece am fost la inceput incadrat pe perioada determinata!
Intrebarea este; mai pot in vreun fel beneficia de aceasta prema?
P.S. Legea e cam ciudata, inteleg ca nu poti benefica de aceasta prema daca muncesti 3 luni si apoi devii iar somer, dar daca totusi acum sunt pe perioada nedeterminata, nu vad nici o logica si nici o diferenta intre unul care munceste 12 luni cu contract pe perioada nedeterminata si unul care munceste 3 luni pe perioada determinata si apoi fara nici o zi de pauza, sa munceasca in continuare pe perioada nedeterminata!
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata mai mare de 12 luni;
...
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...
Art. 75^1
...
(4) Nu beneficiaza de primele de mobilitate:
...
c) persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a);
...
2. Dvs. va aflati exact in situatia aratata de textele de lege de mai sus:
- ati fost incadrat initial pe perioada determinata si s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj;
- apoi s-a schimbat durata contractului individual de munca (CIM) in perioada nedeterminata si a incetat plata indemnizatiei de somaj.
- ca urmare nu puteti beneficia de prima de mobilitate.
Prima de instalare
tbia
Am nevoie de o informatie.
In luna mai 2014 m-am angajat intr-o localitate la o distanta de 80 de km de cea de domiciliu, initial contractul individual de ... (vezi toată discuția)
Somaj
Lucia_pad
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti in ce situatie pot primi cei 30% din indemnizatia de somaj , in cazul in care, dupa o luna de la inregistrarea la AJOFM, ca ... (vezi toată discuția)