avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS 2016

Buna ziua.Eu si sotia muncim sezonieri in Spania.Nu suntem asigurati in Romania. Ce se va intampla din ianuarie 2016, - cand va intra in vigoare noul Cod Fiscal care prevede, printre altele si obligativitatea persoanelor care nu realizeaza venituri sa plateasca CASS - daca vom continua sa nu platim aceasta contributie? Practic, noi nu avem nevoie de aceasta calitate de asigurat,deoarece suntem asigurati in tara unde muncim iar daca avem nevoie de medic pe perioada cat stam in Romania, mergem la medic privat. Sper ca am reusit sa ma fac inteles in ceea ce am vrut sa spun. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriano , utilizator 16:44, 9 Decembrie 2015
Nu se intampla nimic numai ca nu veti putea beneficia de serviciile medicale de la stat.
Ok. Multumesc mult. Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass, anaf si declaratia 604 precious007 precious007 Buna ziua, Am vrut sa deschid acest topic pentru ca am gasit erori pe site si un numar mare de oameni dusi in eroare tocmai din cauza unui articol de pe ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica, fara loc de munca se poate asigura la concedii si indemnizatii? RamonaLazar RamonaLazar Buna ziua! O persoana fizica, fara loc de munca (deci fara venituri), se poate asigura la concedii si indemnizatii prin contract cu Casa de Sanatate in baza ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu medical nastere pfa giubbyy giubbyy Buna ziua, Detin un PFA din aprilie 2014 in sistem real (consultanta management). Momentan sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in ianuarie 2016.Ma ... (vezi toată discuția)