avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata partiala vs. pensionare medical
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata partiala vs. pensionare medical

Daca sunt pensionat cu pensie anticipata partiala dar, afectiunuiile medicale permit pensionare medicala, pot solicita schimbarea tipului de pensie, cu actele medicale doveditoare?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:40, 12 Decembrie 2015
Nu am intalnit in lege o asemenea prevedere care sa permita preschimbarea pensiei anticipate partiale in pensie de invaliditate.
De fapt, nu este preschimbare ci renuntare la pensie anticipata partiala pentru a intra in pensie pentru incapacitate de munca....
Ati intalnit o situatie de acest gen? Un director adjunct de la o casa judeteana de pensii afirmat ca este posibil dar...
Nu am intalnit un astfel de caz,dar cred ca ar merge doar prin depensionare.
Asa merge si invers.
De la pensie de invaliditate se paote trecec la cea anticipata sau anticipata partiala doar prin depensionare.
Depensionare?
Nu inteleg termenul...., si cum ar trebui procedat?

Alte discuții în legătură

Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala, revizuire medicala cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!as dori sa-mi raspundeti si mie,va rog frumos la cateva intrebari.este vorba despre mama mea in varsta de 55 ani care este pensionata din 2001 pe caz ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare anticipata calcea calcea Fratele meu este nascut in 16.10.1953. Are stagiul de cotizare de 35 de ani+ 2 ani pensie de boala, pentru ca a suferit o interventie chirurgicala la nivelul ... (vezi toată discuția)