avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

As veea aa stiu daca pentru executarea silita a bunurilor se deschide proces civil sau penal?? Este vorba despre un credut care a ajuns la executor s-au pus propriri dar nu au din ce propri deoarece persoana in cauza nu are contract de munca in Romania si nici un cont la vreo banca. Si ma gandesc ca daca nu se vireaza nicibun banut vor incepe executarea bunurilor dar nici acolo nu au ce executa. As vrea sa stiu daca in urma celor descrise exista vreo sansa sa te trezesti cu vreun dosar penal.


Multumesc
O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: bissy_ralu , utilizator 16:08, 9 Decembrie 2015
Nici vorba de dosar penal,recuperarea se face exclusiv pe cale civila.
Buna ziua, executarea silita este o institutie a dreptului de procedura civila, insa, in anumite conditii, se poate ajunge si la o plangere penala pentru inselaciune, indreptata impotriva debitorului. Depinde in ce conditii s-a acordat creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita danuta2002 danuta2002 Buna ziua. in 2008 am contractat un credit care nu am reusit sa-l achit. Creditul a fost contractat in baza salariului. nu am girat cu bunuri. Am primit ... (vezi toată discuția)
Frauda BADIU DIANA BADIU DIANA ce poate face banca in conditiile in care in urma unei sesizari constata ca s-a luat un credit , iar adeverinta a fost falsa (vezi toată discuția)
Executare silită penalități Ikymar Ikymar În urma unei executări silite a unor drepturi salariale de la o instituție publică, am obținut în instanță penalități de 0,5% pentru fiecare zi de ... (vezi toată discuția)