Buna seara!as dori sa imi raspundeti si mie la o intrebare referitoare la avansarea in treapta superioara de salarizare.Sunt functionar public -referent grad profewsional superior,treapta 3,incadrata pe aceasta functie din data de 01.08.2011.pana in prezent nu am primit nici o treapta de salarizare,respectiv treapta 2,deoarece mi s-a spus ca nu se mai acorda.Mentionez ca lucrez in administratie publica locala.Sa inteleg ca avansarea in cariera a functionarilor publici nu mai e posibila?De asemeni as vrea sa mai intreb daca o persoana de pe functia contractuala de bibliotecar poate sa fie trecuta pe functia de referent superior treapta 3,adica sa fie facut functionar public,direct la aceasta clasa, grad profesional si treapta de salarizare in condiitiile in care este angajat in institutia publica de 2 ani(adica ca bibliotecar)iar ca vechime totala in munca are in jur de 5 ani!Multumesc pentru interesul acordat si pentru raspunsurile pe care le astept cu nerabdare!
Treptele de salarizare nu mai exista, fiind desfiintate prin legea 284/2010. Orice promovare in grad profesional se face la nivelul fostei trepte 3 (acelasi text normativ specifica acest lucru), iar pentru gradul profesional superior, nivelul de salarizare aferent fostei trepte 3 este maxim posibil in plata pentru administratia locala in acest moment. Pentru functionarii parlamentari sau cei ai Curtii de Conturi s-a facut o exceptie (echivalandu-se salariile la nivelul fostei trepte 1), insa administratia locala a ramas pe loc.