avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere politie pentru amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere politie pentru amenintare

Buna seara. Am un cetatean dintr-un bloc vecin care m-a amenintat foarte urat cu fapte violente. Vreau sa-i fac plangere pentru amenintare. Problema este ca nu prea am martori, adica ar exista, dar nu vor sa "se puna rau" cu respectivul. (amenintarea a avut loc in public, intr-o parcare inconjurata de vreo 5 scari de bloc).
Cineva mi-a spus ca daca n-am martori, poate sa ma dea el in judecata ptr calomnie. Este adevarat? Eu cred ca nu , calomnia trebuie sa fie savarsita in public, ori plangerea mea la politie nu este document public.
Evident nu ma astept sa i se faca cine stie ce, dar m-as multumit doar sa fie citat la politie unde sa i se explice putin ce prevede codul penal referitor la infractiunea de amenintare.
E bine s-o depun la politie, sau mai bine, la parchet?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
bogdan2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:11, 10 Decembrie 2015
Daca nu aveti dovezi , nu depuneti acea plangere !
Da, nu este calomnie depunerea plangerii la politie.
Din punct de vedere tactic este bine deoarece ar trebui sa il cheme la audiere si asa ar intelege ca nu a procedat bine.

Puteti face in plangerea scrisa mentiunea ca au fost prezenti si martori si care sunt aceeia cu identificare nume, prenume si adresa exacta.
Depuneti la politie plangerea.
@Andrei

Pai ce dovezi? Sa astept pana nebunul chiar pune in practica ce a zis?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
bogdan2014, utilizator
De aceea v-am zis sa depuneți plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari si calomnie daniella28 daniella28 buna ziua,as vrea sa stiu daca sotul cu care ma aflu in divort se poarta urat cu mama mea,a tipat la ea,ii vorbeste urat,pe mine ma ameninta ca imi ia copilul ... (vezi toată discuția)
Hartuire verbala si fizica ghzela ghzela Buna ziua! apelez la dvs. deoarece nu am pregatirea in acest domeniu: problema mea e urmatoarea: sora iubitului meu ma hartuieste verbal de vreo 1 an, ultima ... (vezi toată discuția)
Calomnie si insulta cu martori necooperanti allexis_dan allexis_dan Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de urmatorul caz: doresc sa depun a plangere penala pentru calomnie si insulta in public contra unei ... (vezi toată discuția)