avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire verbala si fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire verbala si fizica

Buna ziua! apelez la dvs. deoarece nu am pregatirea in acest domeniu: problema mea e urmatoarea: sora iubitului meu ma hartuieste verbal de vreo 1 an, ultima scena a avut loc intr-un autobuz, cand m-a jignit si m-a umilit cu, cuvinte vulgare( scena fiind cu tipete, urlete, cuvinte obscene, apelative urate,), inclusiv violenta, m-a lovit peste mandibula si picioare(vanataile de la picioare le am si acum), eu nu i-am zis nimic, nu am atins-o, ma tot ameninta si traiesc cu teama de a mai iesi intr-un loc public tocmai din cauza faptului ca sunt pusa in astfel de situatii penibile, fara nici o explicatie, tatal ei la fel ma suna si ma tot ameninta, folosind aceleasi cuvinte vulgare, as dori sa stiu ce pot sa fac din punct de vedere juridic, cum sa imi apar dreptul meu esential la libertatea individuala si sa nu mai fiu pusa in astfel de situatii penibile.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 16:21, 26 Mai 2012
Plangeri penale pentru loviri sau alte violente si amenintare. Probati cu martori si certificate medico-legale. Depuneti plangerea la Parchet care o va trimite spre cercetare politiei si urmariti atenta dosarul penal. Dupa solutionarea dosarului, daca solutia va e favorabila, ii dati in judecata si in civil cerand daune morale pentru prejudiciile aduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scuiparea unei persoane se incadreaza la codul penal sau cel civil? davidescucostel davidescucostel Buna ziua, ieri un prieten de-al meu a fost scuipat de un vecin fara nicio explicatie. As dori sa stiu daca fapta respectiva se pedepseste cu contraventie si ... (vezi toată discuția)
Nedumerire amenda bianconero bianconero Buna seara , am stat linistit la o scara de bloc si a venit o femeie care mi-a adus cuvinte jignitoare , atunci am adus si eu cuvinte jignitoare la adresa ei . ... (vezi toată discuția)