avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe si impozite dupa demisie, cu venituri din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe si impozite dupa demisie, cu venituri din strainatate

Buna ziua,

Momentan lucrez full-time la o firma privata din Bucuresti si in acelasi timp obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala din afara tarii, pentru niste cursuri online pe care le am pe diferite website-uri. Aceste venituri sunt deja declarate la ANAF si li se va impune impozitul de 16%, conform legii.

Intrebarea este: Daca imi dau demisia de la jobul full-time si raman doar persoana fizica obtinand veniturile din strainatate pe care le-am mentionat, mai trebuie sa platesc alte impozite, precum CAS, CASS, etc.? Practic o sa fiu somer, dpdv al statului roman.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Persoana fizica vs. microintreprindere - drepturi de proprietate intelectuala din strainatate teomc teomc Buna ziua, Mai intai doresc sa va descriu situatia mea actuala: - Nu sunt angajat, obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala din ... (vezi toată discuția)
Cass persoana fizica neautorizata GeorgeMari GeorgeMari Ce obligatii au persoanele fizice neautorizate care obtin venituri impozabile (nu salarii) catre CASS? Multumesc. (vezi toată discuția)
Plata din strainatate pentru editare de carte in limba romana anghelivan anghelivan Daca sunt persoana fizica independenta (freelancer) si am o comanda din Germania pentru a edita niste carti (text si imagini), adica sa fac traducerea in ... (vezi toată discuția)