Multumesc pentru raspuns, dar incercam sa gasesc o solutie prin care sa nu mai am indatoriri suplimentare fata de stat mai mult dedcat cele minime (AFP - 16% impozit pe profit, CASS,...). Daca firma din strainatate imi face un contract de prestari servicii sau cedare drepturi de autor (nu stiu exact cum o fi in Germania) eu sa primesc banii intr-un cont personal in euro si sa platesc mai apoi doar darile care mi se impun de catre statul roman: 16% impozit pe profit, 5,5% CASS, 10,5% CAS si 0,5% somaj si ce dari mai sunt pentru o persoana care momentan nu are deloc venituri si firesc nu plateste nimic din cele enumerate mai inainte (CASS, CAS, somaj). De obicei lucrez pe contract de cedare drepturi intelectuale si platesc cei 16% impozit pe profit plus 5,5% CASS. Asadar, vreau sa fac lucrarea, sa imi primesc banii si sa platesc tot ce am de platit legal, dar fara sa fiu nevoit sa tin contabilitate (chiar si numai in partida simpla), fara drumuri interminabile pe la administratia financiara, fara controale de la fisc, samd. Care este varianta care implica minimul de acte si care ar fi procentul (16%+5,5%+...=?%) pe care trebuie sa il dau statului roman din castrigul meu?