avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Despagubiri morale - mostenitor executat silit
Discuție deschisă în Executare silită

Despagubiri morale - mostenitor executat silit

Buna ziua! Sunt intr-o situatie grava si rog pe cineva sa ma ajute. In anul 2009, fiul meu si alti 5 baieti au fost implicati intr-un conflict, fiind mai tarziu acuzati de tentativa de omor. Au fost arestati si condamnati definitiv in 2013, de la 4 la 8 ani de inchisoare. In timpul procesului, respectiv in mai 2012, fiul meu a murit intr-un accident. Primise si el condamnare de 8 ani de inchisoare, dar la data mortii, hotararea nu era definitiva, iar el era eliberat conditionat. Odata cu condamnarea, 5 din cei 6 baieti, inclusiv fiul meu, au primit obligatia de a plati daune morale partii vatamate, 120000 lei. Zilele acestea am primit o instiintare de la un birou executor judecatoresc, cum ca am de platit intreaga suma, respectiv 120000, deoarece ceilalti 4 baieti nu au bunuri. Precizez ca, in urma decesului fiului meu, am ramas mostenitoare, el avand o casa si un teren.
Va rog, sa-mi spuneti daca este posibil ca eu sa platesc intreaga suma doar pentru ca ceilalti se afla in arest si nu au bunuri? Eu stiu ca acestia au avut bunuri, respectiv case, pe care le-au instrainat, tocmai din acest motiv.Ce trebuie sa fac? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:26, 10 Decembrie 2015
Mergeți la notar și explicați situația.
Victima va poate executa pe bunurile defunctului.
Veți avea dreptul sa primiți banii de la ceilalți condamnați dar e complicat.
Dacă nu au bunuri nu veți recupera.

Nu știu dacă nu s-a prescris...
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Cum s-ar putea prescrie în 2015 o hotărâre în penal, rămasă definitivă in 2013?! Nu poate fi prescris dreptul la acțiune.

Doamnă, cu certitudine cei 5 au fost obligați în solidar. Executorul are dreptul să vă execute, în limita valorii bunurilor moștenite. Practic poate executa doar casa și terenul moștenite, sau valoarea acestora.
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Ati acceptat mostenirea fiului? aveti certificat de mostenitor?
Fara indoiala ca, au fost obligati la plata in solidar, astfel ca, partea vatamata se poate indrepta impotriva oricui dintre cei condamnati,executorul s-a indreptat impotriva celui care are bunuri, dvs.dupa plata va puteti regresa impotriva celorlalti,cu conditia sa aveti ce recupera.Executorul se va indrepta doar impotriva bunurilor mostenite de la fiul dvs.Dupa plata,puteti formula actiune revocatorie impotriva celorlalti, conform art.1.562-1.565 NCC,este destul de complicat, trebuie sa apelati la serviciile unui avocat ptr.rezolvare.
E posibil sa fi rămas definitiva în 2012.
Dacă e definitiva din 2013 nu e prescrisa.

Depinde când a rămas definitiva.
E greu de lămurit dar fiecare face ce îl taie capul în astfel de cazuri...
E normal ca persoana sa fie executata silit în astfel de cazuri.

Este însă posibil sa nu cumpere nimeni imobilul și sa scăpați.
Depinde de valoarea imobilului.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Individualizare pedeapsa civila la fiecare inculpat dumitru2000 dumitru2000 - intr-o cauza avem mai multi condomanti ptr savarsirea unei fapte din culpa; problema este ca aportul lor cauzal la producerea urmarii nedorite este ... (vezi toată discuția)
Masina furata. inculpatul condamnat. modalitate recuperare prejudiciu . oanalumi oanalumi In 2007 mi-a fost furata masina si mai multe lucruri din masina. In urma proceselor aceasta a fost sentinta: Solutie: În baza art. 208(1) şi (4) şi art. ... (vezi toată discuția)
Sechestru hotarare definitiva - procedura vdeny vdeny Buna seara, In noiembrie 2013, sotul a fost arestat pentru evaziune fiscala.In acest dosar exista si un prejudiciu la comun cu alti inculpati pentru o suma ... (vezi toată discuția)