avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil achiziionat prin programul \" Prima Casa\" in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil achiziionat prin programul " Prima Casa" in timpul casatoriei- partaj

Buna ziua!
In urma cu 5 luni am apelat la un credit "prima casa" impreuna cu sotia mea. Am luat un apatament pe care eu nu il puteam sustine financiar in fata bancii de pe urma veniturilor declarate, asa ca l`am luat impreuna cu sotia, eu fiind beneficiarul si ea garantul.
In acest moment, ne am despartit urmand sa si divortam. Ea este de acord sa pastrez eu apartamentul. intrebarea mea este : Ce pot face pentru a fi sigur ca mai tarziu, fosta sotie nu o sa vina sa pretinda o parte din apartament? Se poate face vre un act la notar?

Daca ma duc sa zic bancii ca divortez, apartamentul imi va ramane mie doar daca pot dovedi in acte ca pot sustine plata lui lunara, ceea ce nu se intampla.

Deci actul facut la notar are vre o valoare in acest caz?

Alte discuții în legătură

Partaj "prima casa" masilescumarius masilescumarius Buna ziua! In urma cu 5 luni am apelat la un credit \"prima casa\" impreuna cu sotia mea. Am luat un apatament pe care eu nu il puteam sustine financiar in ... (vezi toată discuția)
Partaj mihailcotofan mihailcotofan Buna ziua, Ma aflu in situatia de a incepe o actiune de partaj bunuri comune, din cauza ca dupa aproape 2 ani fosta sotie nu vrea sa ne intelegem amiabil. Am ... (vezi toată discuția)
Partaj prima casa1 scoatere codebitor toma1983 toma1983 Buna ziua, Trecand direct la subiect, problema mea este urmatoare: am divortat si am impreuna cu fosta sotie un apartament cumparat cu prima casa 1. Am ... (vezi toată discuția)