avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj \"prima casa\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj "prima casa"

Buna ziua!
In urma cu 5 luni am apelat la un credit "prima casa" impreuna cu sotia mea. Am luat un apatament pe care eu nu il puteam sustine financiar in fata bancii de pe urma veniturilor declarate, asa ca l`am luat impreuna cu sotia, eu fiind beneficiarul si ea garantul.
In acest moment, ne am despartit urmand sa si divortam. Ea este de acord sa pastrez eu apartamentul. intrebarea mea este : Ce pot face pentru a fi sigur ca mai tarziu, fosta sotie nu o sa vina sa pretinda o parte din apartament? Se poate face vre un act la notar?
Daca ma duc la banca, declar ca divortam si eu vreau sa pastrez apartamentul, banca recurge la aceleasi masuri si va vedea ca eu nu il pot sustine in acte, si nu mi va putea ramane mie.. o solutie pls?
Divortati prin procedura notariala si, tot la notariat veti hotara si cu privire la impartirea bunurilor.
Trebuie vazut contractul, activul ramas de plata, posibilitati de refinantare, interdictii de instrainare etc. Nu se poate da o solutie asa, cu ochii inchisi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil achiziionat prin programul " prima casa" in timpul casatoriei- partaj ais ais Buna ziua! In urma cu 5 luni am apelat la un credit \"prima casa\" impreuna cu sotia mea. Am luat un apatament pe care eu nu il puteam sustine financiar in ... (vezi toată discuția)
Partaj prima casa1 scoatere codebitor toma1983 toma1983 Buna ziua, Trecand direct la subiect, problema mea este urmatoare: am divortat si am impreuna cu fosta sotie un apartament cumparat cu prima casa 1. Am ... (vezi toată discuția)
Obtinerea acordului fondului de garantare pentru partaj Stefan Andrei Andrei Stefan Andrei Andrei Am un credit prima casa luat in urma cu aproximativ 6 ani. In urma divortului amiabil, as dori sa fac partajul acestui apartament si sa preiau eu acest credit. ... (vezi toată discuția)