avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lucrare de reparatie hidroizolatie fara receptie si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lucrare de reparatie hidroizolatie fara receptie si garantie

Buna ziua stimati experti juridici!
La o solicitarea a mea (in cadrul unui proces, in calitate de parat) de a fi depuse la dosar, procesul verbal de receptie a lucrarii si garantia acordata de firma care a efectuat lucrarea si a taiat factura, din partea avocatului reclamantului primesc acest raspuns(ca Note de Sedinta):
- proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor sau proces verbal de receptie finala, se elibereaza doar la terminarea lucrarilor de constructii executate in baza unei autorizatii de constructie(Regulament din 14.06.1994 de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora - regulament de aplicare al Legii nr.50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii);
- art. 11, alin. (1), lit. a) din Legea nr.50/1991 stipuleaza ca se pot executa fara autorizatie de construire mai multe lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor(cum este cazul si lucrarii de hidroizolatie, ce face obiectul litigiului);
- prin urmare, nefiind o lucrare care necesita eliberarea unei autorizatii de construire, nu se elbereaza nici proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor sau proces verbal de receptie finala;
- certificatul de garantie de asemenea, se elibereaza doar la terminarea lucrarilor de constructii executate in baza unei autorizatii de constructie(Regulament din 14.06.1994 de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora - regulament de aplicare al Legii nr.50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii);
- prin urmare nefiind o lucrare care necesita eliberarea unei autorizatii de construire, nu se elbereaza certificatul de garantie;
- insa, in baza Art. 2531, Cod Civil, se poate actiona in judecata executantul lucrarii, daca se descopera vicii ascunse, intrucat garantia acestei lucrari se acorda in temeiul legii.

Deci, luminati-ma si pe mine..., daca eu achit cota parte din acea factura si peste 1an se deterioreaza acoperisul - bun comun, ce fac? Contribui iar, caci reclamantul n-a facut lucrarea prin Asociatia de proprietari si il repara de cate ori considera dumnealui....
Va multumesc pentru atentia acordata!
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 12:59, 10 Iulie 2018
Executantul lucrarii are obligatia ca la final sa realizeze proces verbal de receptie lucrari cu asociatia de proprietari/proprietarul imobilului si sa acorde garantia lucrarii
De regula, in cazul lucrarilor de hidroizolatii,conditionat de garantia materialelor folosite ,se poate acorda garantie intre 5-10 ani
In perioada de garantie ,executantul-daca este contractual prevazut ,are obligatia sa remedieze eventualele deficiente fara sa solicite alte costuri suplimentare
Buna seara! Multumesc de raspuns!
Daca mai aveti putin timp scrieti-mi, care este regulamentul, legea care prevede cele spuse de dvs!
Vi se pare OK, argumentarea avocatului reclamantului?
Eu am citit acel regulament si acea lege, care o invoaca si nu am dedus ceea ce afirma el!
Multe multumiri !
NCC Art. 1863

Garanţia contra viciilor şi pentru calităţile convenite

Antreprenorul datorează garanţie contra viciilor lucrării şi pentru calităţile convenite, potrivit dispoziţiilor privind garanţia contra viciilor lucrului vândut, care se aplică în mod corespunzător.
Multumesc frumos!
- Din cate imi dau eu seama, avocatul reclamantului ma lua prin "invaluire" cu acel regulament de receptie a lucrarilor.... care chiar el afirma ca se aplica la Legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, DAR in cazul nostru nu este vorba despre o lucrare care necesita autorizatie.
- Am sa mentionez in Notele scrise ce urmeaza a le redacta acel Art.1863 din Noul Cod Civil, care intr-adevar este relevant cu solicitarea mea!
Inca o data va multumesc, caci meritati!!!
Conform acestui articol 1863 NCC, n-am putea reclama o lucrare de hidroizolație și la Protecția Consumatorului, deoarece noi suntem consumatorii finali, proprietarii scării respective al cărui acoperiș se repară ?

ynocentta a scris:
NCC Art. 1863
Garanţia contra viciilor şi pentru calităţile convenite
Antreprenorul datorează garanţie contra viciilor lucrării şi pentru calităţile convenite, potrivit dispoziţiilor privind garanţia contra viciilor lucrului vândut, care se aplică în mod corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc Crisib Crisib În urmă cu un an acoperişul blocului în care locuiesc a fost hidroizolat. La această reparaţie am contribuit toţi locatarii de pe coloana respectivă. ... (vezi toată discuția)
Cine plateste costurile legate de reparatia acoperisului pentru apartamentele situate la ultimul nivel busuioct busuioct In calitate de nou proprietar al unui apartament situat la ultimul nivel, am avut surpriza ca la preluarea sa de la vechiul proprietar sa constat ca tavanele ... (vezi toată discuția)
Acoperișul blocului Adriana241971 Adriana241971 Locuiesc la etajul 4 si de foarte mulți ani plouă în apartament ...intrebarea mea e : e datoria mea să repar acoperișul blocului sau lucrările de ... (vezi toată discuția)