avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperișul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperișul blocului

Locuiesc la etajul 4 si de foarte mulți ani plouă în apartament ...intrebarea mea e : e datoria mea să repar acoperișul blocului sau lucrările de reparații vor fi acoperite de asociația de proprietari ? Pe cheltuiala cui se va face aceasta reparație?
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Adriana241971, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana241971 , utilizator 08:07, 9 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acoperisul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Asociatia de proprietari este obligata sa asigure buna functionare a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu
Avand in vedere costurile necesare unei hidroizolatii acoperis,este necesar sa se parcurga etapele si procedura legala
Astfel de lucrari care implica aport financiar substantial se voteaza de catre participantii la adunarea generala se face selectie de oferte ale operatorilor economici urmand ca oferta care satisface exigentele si pretentiile beneficiaului asociatie de proprietari sa execute reparatia
Sunt asociatii care detin fond de reparatii alte asociatii nu au astfel de fond,astfel incat este necesar sa se stabileasca concret sursa de finantare a lucrarii
Sesizati oficial presedintele de asociatie care are obligatia sa desfasoare acte si actiuni pentru asigurarea bunei functionari a partii comune de condominiu
Mulțumesc pentru raspuns !
Si daca presedintele de asociație nu vrea ...pentru ca nu se implica ...eu am sesizat de n ori acest caz si nu numai eu ... ce pot face ?
Adriana241971, utilizator
Dar ce se poate face în cazul în care conducerea Asociației face lucrarea de hidro-izolație fără a se vota în Adunarea Generală anuală, să fie cuprins costul lucrării în Bugetul anual al Asociației ?
Sunt multe Asociații precum cea de care aparțin forțat, care impun lucrări fără a se anunța acei proprietari de pe scara unde are loc lucrarea !
Deoarece executarea de hidroizolatii sau modernizari si eficientizari energetice parte comuna condominiu implica sursa financiara apreciabila,lucrarile trebuiesc votate de adunarea generala care poate dispune varianta optima fie utilizare fond reparatii fie constituire fond special
Întotdeauna noi ne trezim cu toate lucrările din Asociație, impuse de șefi, ne-votate nicăieri și de nimeni, nici măcar 1/2 + 1 pe scara respectivă.
Ne trezim cu echipa care execută lucrarea respectivă, fără să afișeze ceva la Avizier, eventual, mai rar, afișează cu o zi înainte, fără a avea un Tabel Nominal cu acordul a 1/2 + 1 din totalul celor de pe scara respectivă.
Noi n-am plătit niciodată reparațiile din Fondul de Reparații, așa cum scrie în Legea 230/2007, art. 45, alin. 3, ci ne iau banii lunar, pe listele de plată, pentru acele reparații impuse forțat ... voi face reclamații la Protecția Consumatorului pentru contracte abuzive, fără a avea consimțământul nostru, al celor pentru care se execută lucrarea sau serviciul respectiv !
Vedeți aici un exemplu de listă de plată dubioasă, unde impostorii ne trec costurile lucrărilor la rubrica ... Fond de Reparații, care e lunar de 4 sau 6 lei - [ link extern ]
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu acoperisul blocului vasiledela4 vasiledela4 Buna locuiesc la ultimul etaj am si am avut probleme cu izolatia a picat tavanul in bucatarie si in balcon am facut sedintia iar cei prezenti au spus sa ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-plata lucrarilor de interes comun Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, Revin cu o intrebare: Cine suporta plata reparatiilor de interes comun:Inlocuirea/repararea acoperisului,inlocuirea conductelor pe o coloana s.a. ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru reparatia acoperisului ap. et.4 mamudieandreea mamudieandreea Buna ziua! Am cumparat un ap. la et.4 in iunie 2010, si pentru siguranta am reparat acoperisul(cu carton). Asociatia de locatari a luat in primire lucrarea de ... (vezi toată discuția)