avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperișul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperișul blocului

Locuiesc la etajul 4 si de foarte mulți ani plouă în apartament ...intrebarea mea e : e datoria mea să repar acoperișul blocului sau lucrările de reparații vor fi acoperite de asociația de proprietari ? Pe cheltuiala cui se va face aceasta reparație?
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Adriana241971, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana241971 , utilizator 08:07, 9 Octombrie 2018
În cazul în care președintele de asociație nu vrea sa execute hidroizolatia ma pot adresa la Protecția Consumatorului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@flory_mr
iNu mai staruiti sa deviati si sa introduceti in discutie situatia dv particulara
Nu mai faceti reclamatii si la protectia consumatorului pentru va fi un efort inutil
@Adriana241971
Pentru solutionare sesizati autoritatile competente sa verifice activitatea asociatiilor de proprietari,eventual sa constate incalcarea dispozitiilor si obligatiilor de catre presedintele de asociatie respectiv serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprirtari
Protectia consumatorului nu se implica in cazul disputelor /litigiilor din cadrul proprietarilor asociatiilor de proprietari
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
ynocentta, utilizator
Multumesc mult pentru sfaturi
ynocentta a scris:

Avand in vedere costurile necesare unei hidroizolatii acoperis, este necesar sa se parcurga etapele si procedura legala.
Astfel de lucrari care implica aport financiar substantial se voteaza de catre participantii la Adunarea Generala, se face selectie de oferte ale operatorilor economici, urmand sa execute reparatia firma care are oferta ce satisface exigentele si pretentiile beneficiarului asociatia de proprietari.
Sunt asociatii care detin fond de reparatii. Alte asociatii nu au astfel de fond, astfel incat este necesar sa se stabileasca concret sursa de finantare a lucrarii.
Sesizati oficial presedintele de asociatie care are obligatia sa desfasoare acte si actiuni pentru asigurarea bunei functionari a partii comune de condominiu.

Sper ca postarea mea de acum să nu fie luată iar ca intervenție forțată în alt Topic, dar ceea ce întreb eu acum ne interesează pe toți, referitor la legalitatea efectuării acestor reparații care necesită costuri mari și câteva zile de muncă.
O rog pe Ynocentta (dar și pe alții) să detalieze puțin procedurile de efectuare a reparațiilor, mai ales cele de hidro-izolații ale acoperișului scării sau blocului respectiv - mă refer mai ales la detalierea prin articole de legi din domeniu, să știm cum să acționăm noi, ca proprietari, dacă ni se impun forțat niște lucrări de reparații, fără consimțământul nostru.
Ce facem în cazul în care președintele nu votează în Bugetul anual al Asociației acea lucrare de hidro-izolație, ci hotărăște el că trebuie făcută acea reparație (fără a fi o urgență, mai ales la începutul verii), fără a supune la vot cu un Tabel Nominal în care să aprobe cel puțin 1/2 + 1 dintre proprietarii care vor plăti lucrarea ?
Eu știu că orice lucrare care e bazată la final pe un contract între 2 părți (sau mai multe), se face cu consimțământul ambelor părți (persoane juridice sau fizice), dar noi, proprietarii, n-am fost deloc consultați, reparația făcându-se aproape pe ascuns, noi fiind informați printr-un mic afiș cu 2 zile înainte, că va veni o firmă să facă acea lucrare de hidro-izolație pe scara noastră cu 16 proprietari, fără a exista semnăturile a minim 9 proprietari, așa cum ar fi fost corect și legal.
Unde ne putem adresa, știind că orice lucrare sau serviciu necesită un contract și o recepție a lucrării și că destinatarul final (proprietarul scării respective) n-a fost consultat ... nu cumva la Oficiul pentru Protecția Consumatorului, care se ocupă cu constatarea încălcării contractelor, care pot avea și clauze abuzive, fără a avea și aprobarea prin vot a minim 1/2 + 1 dintre proprietari ? Doar n-o avea puterea și calitatea o altă instituție de a decide dacă un contract sau un serviciu este legal sa nu, decât cea pentru Protecția Consumatorului, cea mai în măsură să rezolve astfel de reclamații ... nu Primăria are specialiști în domeniu.
Avem dreptul de a cere toate actele folosite de către șefii Asociației pentru efectuarea unei lucrări ne-votate de nimeni anterior ?
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
flory_mr, utilizator
Pe mine ma interesa ce trebuie facut cand presedintele de asociație nu se implica in a face astfel de lucrări deși e o necesitate majoră...între timp am depus o cerere scrisa si astept un raspuns ..greu caci la 1 oct am depus dar sper sa primesc un raspuns
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Adriana241971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu acoperisul blocului vasiledela4 vasiledela4 Buna locuiesc la ultimul etaj am si am avut probleme cu izolatia a picat tavanul in bucatarie si in balcon am facut sedintia iar cei prezenti au spus sa ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-plata lucrarilor de interes comun Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, Revin cu o intrebare: Cine suporta plata reparatiilor de interes comun:Inlocuirea/repararea acoperisului,inlocuirea conductelor pe o coloana s.a. ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru reparatia acoperisului ap. et.4 mamudieandreea mamudieandreea Buna ziua! Am cumparat un ap. la et.4 in iunie 2010, si pentru siguranta am reparat acoperisul(cu carton). Asociatia de locatari a luat in primire lucrarea de ... (vezi toată discuția)