ynocentta a scris:
Avand in vedere costurile necesare unei hidroizolatii acoperis, este necesar sa se parcurga etapele si procedura legala.
Astfel de lucrari care implica aport financiar substantial se voteaza de catre participantii la Adunarea Generala, se face selectie de oferte ale operatorilor economici, urmand sa execute reparatia firma care are oferta ce satisface exigentele si pretentiile beneficiarului asociatia de proprietari.
Sunt asociatii care detin fond de reparatii. Alte asociatii nu au astfel de fond, astfel incat este necesar sa se stabileasca concret sursa de finantare a lucrarii.
Sesizati oficial presedintele de asociatie care are obligatia sa desfasoare acte si actiuni pentru asigurarea bunei functionari a partii comune de condominiu.
Sper ca postarea mea de acum să nu fie luată iar ca intervenție forțată în alt Topic, dar ceea ce întreb eu acum ne interesează pe toți, referitor la legalitatea efectuării acestor reparații care necesită costuri mari și câteva zile de muncă.
O rog pe Ynocentta (dar și pe alții) să detalieze puțin procedurile de efectuare a reparațiilor, mai ales cele de hidro-izolații ale acoperișului scării sau blocului respectiv - mă refer mai ales la
detalierea prin articole de legi din domeniu, să știm cum să acționăm noi, ca proprietari, dacă ni se impun forțat niște lucrări de reparații, fără consimțământul nostru.
Ce facem în cazul în care președintele nu votează în Bugetul anual al Asociației acea lucrare de hidro-izolație, ci hotărăște el că trebuie făcută acea reparație (fără a fi o urgență, mai ales la începutul verii), fără a supune la vot cu un Tabel Nominal în care să aprobe cel puțin 1/2 + 1 dintre proprietarii care vor plăti lucrarea ?
Eu știu că orice lucrare care e bazată la final pe un contract între 2 părți (sau mai multe), se face cu consimțământul ambelor părți (persoane juridice sau fizice), dar noi, proprietarii, n-am fost deloc consultați, reparația făcându-se aproape pe ascuns, noi fiind informați printr-un mic afiș cu 2 zile înainte, că va veni o firmă să facă acea lucrare de hidro-izolație pe scara noastră cu 16 proprietari, fără a exista semnăturile a minim 9 proprietari, așa cum ar fi fost corect și legal.
Unde ne putem adresa, știind că orice lucrare sau serviciu necesită un contract și o recepție a lucrării și că destinatarul final (proprietarul scării respective) n-a fost consultat ... nu cumva la Oficiul pentru Protecția Consumatorului, care se ocupă cu constatarea încălcării contractelor, care pot avea și clauze abuzive, fără a avea și aprobarea prin vot a minim 1/2 + 1 dintre proprietari ? Doar n-o avea puterea și calitatea o altă instituție de a decide dacă un contract sau un serviciu este legal sa nu, decât cea pentru Protecția Consumatorului, cea mai în măsură să rezolve astfel de reclamații ... nu Primăria are specialiști în domeniu.
Avem dreptul de a cere toate actele folosite de către șefii Asociației pentru efectuarea unei lucrări ne-votate de nimeni anterior ?