avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa calda/rece , pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa calda/rece , pausal

Buna ziua,
Stau intr-un apartament in Bucuresti , cu 2 camere, si de 14 luni de zile sunt trecut la pausal, 5 metri apa rece si 4 metri apa calda o persoana. Am vorbit cu administratorul si mi-a spus ca nu se face regularizare, si eu trebuie sa platesc toata suma adica vreo 7-8 milioane restanta , vreo 80 de meri de apa bagati in plus pe fiecare luna, in aceste 14 luni. Intrebarea este daca adinistratorul are dreptate? Diferenta aceasta enorma dintre 56m2 calda si 70m2 rece trecuti la pausal si 18m2 calda 18m2 rece consumati este normal sa o platesc dupa cum spune administratorul?
Cel mai recent răspuns: lucianpruna , utilizator 22:17, 10 Decembrie 2015
In Bucuresti exista o hotarare a consiliului local care stabileste barem de 5 mc la apa rece si 3,4 mc la apa calda; deci nu 4 mc.
multumesc, e bine de stiut si asta
lucianpruna a scris:
Intrebarea este daca adinistratorul are dreptate? Diferenta aceasta enorma dintre 56m2 calda si 70m2 rece trecuti la pausal si 18m2 calda 18m2 rece consumati este normal sa o platesc dupa cum spune administratorul?

Da, este normal daca:
- aveti apometre si nu ati prezentat administratorului luna de luna indexul
- in asociatia dumneavoastra s-a stabilit ca cei ce nu prezinta indexul lunar sa li se repartizeze pe lista de plata cate 5 metri apa rece si 4 metri apa calda de persoana
- daca nu ati contestat fiecare lista de plata in maxim 10 zile de la afisare.

Avand in vedere ceea ce spuneti, poate ne explicati de ce intrebati acum de regularizare, de ce nu ati dat indexul timp de 14 luni...? Ati achitat in aceasta perioada sumele repartizate pe listele de plata lunare?

Nu stau mult pe acasa, 2-3 saptamani pe luna, am un program foarte neregulat, momentam am restanta la intretinere 800 ron, aproximativ suma metrilor de apa neconsumati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul consum apa Diana-D Diana-D Buna ziua, Sunt proprietara unei garsoniere in care locuieste fratele meu. Serviciul nu ii permite sa ajunga la asociatie in timpul programului ... (vezi toată discuția)
Calcul consum apa fara citire index lunara georgi30 georgi30 Buna ziua, Am si eu o mare rugaminte. Suntem in urmatoarea situatie neplacuta: nu am dat indexul contoarelor de apa lunar de citeva luni. Consumul a fost ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)