avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reprezentativitate sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reprezentativitate sindicat

Avand in vedere art. 221 din Legea 62/2011:
(1) Îndeplinirea condiţiilor de reprezentativitate se constată prin hotărâre judecătorească
(2) Verificarea menţinerii condiţiilor de reprezentativitate se face din 4 în 4 ani,
cum se face verificarea? Trebuie obtinuta o noua hotarare, sau e suficient sa se verifice la unitate daca au jumatate +1 membri?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 11 Decembrie 2015
Trebuie obtinuta o noua hotarare judecatoreasca.

Prin urmare, sindicatele care au obţinut hotărârea judecătorească de reprezentativitate in
cursul anului 2011, trebuiau să întreprindă în cursul acestui an, demersurile necesare
menţinerii reprezentativităţii la nivelul unităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate sindicat eduardvl eduardvl Buna ziua, Se da urmatoarea speta: Un sindicat indeplineste conditiile de reprezentativitate si [b]primeste sentinta[/b] prin care se confirma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! puteti sa-mi spuneti ce articol din legea 62/2011 ... mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti ce articol din Legea 62/2011 prevede ca reprezentativitatea sindicatului trebuie obtinuta din 4 in 4 ani? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat mira09 mira09 Am urmatoarea situatie: Un sindicat cu reprezentativitate 30%(conform vechii legii) care are o hotarare judecatoreasca in acest sens valabila 4 ani.Conform ... (vezi toată discuția)