avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti ce articol din Legea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti ce articol din Legea 62/2011 ...

Buna ziua!
Puteti sa-mi spuneti ce articol din Legea 62/2011 prevede ca reprezentativitatea sindicatului trebuie obtinuta din 4 in 4 ani? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 10:14, 7 Octombrie 2020
Art. 221
(1)Îndeplinirea condiţiilor de reprezentativitate se constată prin hotărâre judecătorească.
(2)Verificarea menţinerii condiţiilor de reprezentativitate se face din 4 în 4 ani.
(3)Hotărârile judecătoreşti prin care se constată îndeplinirea condiţiilor de reprezentativitate a organizaţiilor patronale şi sindicale conform prezentei legi se comunică Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, care va ţine evidenţa acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate sindicat mira09 mira09 Am urmatoarea situatie: Un sindicat cu reprezentativitate 30%(conform vechii legii) care are o hotarare judecatoreasca in acest sens valabila 4 ani.Conform ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat eduardvl eduardvl Buna ziua, Se da urmatoarea speta: Un sindicat indeplineste conditiile de reprezentativitate si [b]primeste sentinta[/b] prin care se confirma ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat mihaela_1968 mihaela_1968 Avand in vedere art. 221 din Legea 62/2011: (1) Îndeplinirea condiţiilor de reprezentativitate se constată prin hotărâre judecătorească (2) ... (vezi toată discuția)