avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina muncii, obligativitate examen periodic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina muncii, obligativitate examen periodic

Pot refuza examenul de medicina muncii? Efectuez munca de birou, pot sa tin creionul in mana fara sa mi-l bag in ochi. In plus am fobie de medici, si nu e inchipuita.
Cel mai recent răspuns: elias_eu , utilizator 16:23, 13 Decembrie 2015
Nu puteti refuza examinarea medicala periodica. Riscati sa vi se desfaca CIM, aceasta sanctiune fiind mentionata in ROI.
HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art. 20 Examenul medical periodic se efectueaza obligatoriu tuturor lucratorilor.
-art. 39 Lucratorul este obligat sa se prezinte la examenele medicale de supraveghere a sanatatii la locul de munca, conform planificarii efectuate de catre medicul de medicina muncii cu acordul angajatorului.
fobia nu se poate trata nicicum? ce veti face daca, de ex., viata dvs ar depinde de medic? preferati sa muriti? macar examenul asta periodic nu doare! cu ocazia asta aflati si de vreo eventuala boala , microb, care nu s-a manifestat inca! la asta v-ati gandit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de odihnă vs examinare medicala periodica vn_user vn_user Bună ziua, Mă confrunt cu următoarea situație: lucrez în mediul privat și sunt conștient de faptul că am obligația de a parcurge verificările ... (vezi toată discuția)
Vizite medicale periodice cristianrus cristianrus Angajatorul are obligatia de a asigura vizitele medicale periodice. de unde rezulta obligativitatea angajatului sa le efectueze? (vezi toată discuția)
Examen periodic de medicina muncii Marian325 Marian325 În urmă programării unui angajat pentru efectuarea examenului periodic de medicina muncii, acesta refuza sa efectueze acest examen. Cum procedez în acest ... (vezi toată discuția)