Buna ziua!am si eu o intrebare:am programare facuta de medicul de medicina muncii cu acordul angajatorului la cabinetul de medicina muncii pentru controlul periodic iar programarea se suprapune peste timpul meu de munca,tin sa mentionez ca si drumul pana la acel cabinet si inapoi este de o ora si jumatate.Sefa mea spune ca dupa ce ma intorc de la control si ajung la locul de munca sa ma pontez din momentul cand ajung de intrare in conditiile cand acel control se suprapune in programul meu de munca.Daca ma pontez de intrare in momentul cand ajung inseamna ca nu reusesc sa imi fac norma de munca zilnica si ar urma sa recuperez acele ore lipsa.Este normal asa ceva sau acele ore pierdute cu realizarea controlului ar trebui pontate sa faca parte din programul de lucru?
HG nr, 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art. 39 Lucrătorul este obligat să se prezinte la examenele medicale de supraveghere a sănătăţii la locul de muncă, conform planificării efectuate de către medicul de medicina muncii cu acordul angajatorului.
Legat de pontaj, recuperare ore, etc. se respecta prevederile din ROI al firmei. In mod normal, timpul in care se efectueaza examinarea medicala periodica, daca programarea este in timpul programului de lucru, nu trebuie sa se recupereze ca timp de munca.
Medicina muncii
adiadi28
Am fost trimis la medicina muncii (control periodic) in timpul programului si mi sa spus sa vin 2 ore la munca si dupa sa merg la medicina muncii iar cand ... (vezi toată discuția)
Controlul periodic
overcast
Buna ziua. Lucrez la o firma privata si trebuie sa fac controlu periodic la medicina muncii. Pentru asta trebuie sa ma deplasez in alta localitate la 60 km ( ... (vezi toată discuția)