avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren atribuit conform Art. 33 HG 20/1996
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren atribuit conform Art. 33 HG 20/1996

Buna ziua,

Va rog in masura in care este posibil, sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei spete.

Am achizitionat un imobil in baza unui act de vanzare-cumparare. La momentul perfectarii actelor, in extrasul de carte funciara al imobilului (prezentat de vanzator) la rubrica "observatii" era specificat "cota indiviza de teren atribuit conform art. 33 din HG 20/1996".
Aceasta mentiune a fost trecuta si in actul de vanzare-cumparare, iar ulterior am constatat ca apare si in extrasul de carte funciara emis pe numele meu.
Vanzatorul a dobandit acest imobil prin revendicare imobiliarain baza unei sentinte civile definitive.

La momentul perfectarii actelor, notarul (1) m-a informat ca mentiunea anterior amintita nu are nicio implicatie juridica deoarece este aplibabila doar vanzatorului, IAR in extrasul de carte funciara ce va fi emis pe numele meu nu va mai exista aceasta mentiune. Din nefericire acest lucru nu s-a intamplat, iar ulterior mi-a trasmis sa ma adresez unui cadastrist pentru a sterge aceasta mentiune referitoare la teren.

Ulterior m-am adresat altui notar (2) care mi-a sugerat sa solicit de la primarie/prefectura emiterea unui titlu de proprietate.

Raspunsul primariei a fost ca nu poate fi emis acest titlu de proprietate deoarece terenul aferent imobilului nu fare obiectul art. 36 din Legea 18/1991.

In baza acestui raspuns, notarul (2) mi-a comunicat ca nu rezulta ca eu sunt si proprietarul terenului de sub imobil.

In baza celor de mai sus, neclaritatile mele sunt urmatoarele:
1. poate fi contestata calitatea mea de proprietar si al terenului de sub constructie?
2. care sunt caile de urmat pentru a dovedi de necontestat calitatea de proprietar atat a imobilului cat si a terenului de sub constructie?

Multumesc anticipat pentru rabdare si pentru raspunsurile dumneavoastra.

Cel mai recent răspuns: mateix , utilizator 09:25, 15 Decembrie 2015
Buna ziua,

Sa inteleg ca nu am noroc sa-mi ofere cineva un raspuns la problema anterior semnalata?

Merci,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

”notare” vs intabulare laurentiubogdan laurentiubogdan Proprietarul unei case de vanzare mi-a explicat ca imobilul are ”intabulare pe teren si [i]notare[/i] pe casa”. Motivul ar fi ca, in autorizatie, ... (vezi toată discuția)
Vanzare terenuri fara acte legale mirceapetre mirceapetre Un prieten a cumaprat prin NOTAR un teren pentru care a platit o suma foarte mare, care s-a dovedit ulterior ca actele nu sunt legale, adica terenul nu este ... (vezi toată discuția)
Cum pot face titlul de proprietar daca am titul de mostenitor? e.madalin e.madalin Buna seara, Doresc sa stiu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine un titlu de proprietar. Mentionez ca am doar titlul de ... (vezi toată discuția)