avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Buna ziua. Am o problema si am cautat pe internet cazuri similare insa tot nu am primit un raspuns satisfacator. Intr-o zi m-a oprit politia , langa bloc , tocmai venisem din Germania , si bausem o bere in urma cu cateva ore. Pe drum am consumat si energizante si ciocolata cu rom si cogniac. Problema e ca m-a prins si m-au pus sa suflu in etilotest , rezultatul fiind de 0.003. din a 5-a incercare pentru ca in primele 4 daduse eroare. Am facut cerere la judecatorie dar ieri a fost procesul unde nu m-am putut prezenta ca nu-mi dadeau drumul de la munca si azi cand am fost , mi-au spus ca a fost respins si trebuie sa predau permisul. Ma ajuta daca fac recurs? Cantitatea de alcool fiind atat de mica , pot avea sansa sa raman cu permisul? Multumesc tuturor de raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:22, 14 Decembrie 2015
Faceti recurs in termen de 15 zile de la comunicarea sentinei si pastrati permisul pana la ramanerea definitiva a hotararii, adica pana la judecarea recursului.
Sanse prea mari nu aveti, deoarece la momentul efectuarii probei cu etilotestul, aveati posibilitatea sa solicitati prelevarea de probe de sange la spital pentru stabilirea mai exacta a alcoolemiei, lucru pe care nu l-ati facut.
Acum puteti trage de timp sa treceti sarbatorile cu permisul in buzunar, dar dupa aceea cred ca va trebui s-al predati de buna voie.
Ati facut test de alcoolemie sau doar cel cu etilotestul?
AVLIL a scris:

Ati facut test de alcoolemie sau doar cel cu etilotestul?


Test de alcoolemie este si cel cu aparatul etilotest, care reflecta procentul de alcool pur in aerul expirat.
Tot pentru alcoolemie, putea solicita prelevarea de probe de sange, lucru pe care am inteles ca nu l-a facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan ciocolata rom raddw raddw Ce putem face in situatia in care politia insista in prelevarea probelor biologice in urma testarii cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.13g/l chiar la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la un control in trafic al politiei rutiere in jurul ... synchrronn synchrronn Buna ziua, la un control in trafic al politiei rutiere in jurul orei23,,am fost depistat cu etilotestul cu o alcolemie de 0,05 mentionez inca odata 0,05.. nu ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie sub influenta bauturilor alcoolice ovaklla ovaklla am avut un accident minor cu o victima (8 zile spitalizare), cand am suflat in etilotest a indicat 0,62 iar la sange prima proba 1,2 iar a doua proba 1 .nu ... (vezi toată discuția)