avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean sarb - permis de sedere masterand
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean sarb - permis de sedere masterand

Buna ziua,

Am dreptul sa angajez un cetatean sarb, daca acesta are un permis de sedere care i s-a eliberat (cred eu) pe motivul urmarii studiilor - scrie masterand pe respectivul permis?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:18, 26 Ianuarie 2016
Străinii titulari ai dreptului de şedere temporară pentru studii pot fi încadraţi în muncă pe teritoriul României fără aviz de angajare, numai cu contract individual de muncă cu timp parţial cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.
Multumesc frumos!
Si la perioada expirarii respectivului permis de sedere temporara ce se intampla? Acest act are valabilitate pana in 01.11.2016
C.i.m. ii inceteaza la data de 01.11.2016, daca nu obtine prelungirea permisului de sedere sau aviz de incadrare.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mai am o intrebare referitoare la acest subiect: In baza carui articol se face incetarea contractului? Multumesc!
Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
g) de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor, autorizatiilor ori atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare student republica moldova lpanait lpanait Buna ziua, Care sunt documentele si/sau demersurile necesare pentru incheierea unui CIM ca angajator cu un student din Rep Moldova ce are pasaport si permis ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept cf art. 56 lit g - codul muncii republicat Loredana_84 Loredana_84 Un angajat al unei societati este incadrat pe functia sofer masina mare tonaj. Incadrarea acestuia s-a facut in baza atestatului profesional care il califica ... (vezi toată discuția)
Sunt studentă în românia, anul ii, am permis de ședere, dar ... Ana Manciu Ana Manciu Sunt studentă în România, anul II, am permis de ședere, dar am auzit că s-a schimbat legea și avem drept de muncă de 8 ore, este adevărat? (vezi toată discuția)