avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Includere spatii in apartament din holul comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Includere spatii in apartament din holul comun

In blocul nostru, unii proprietari si-au inchis spatii din hol si le-au introdus in apartament. Configurarea blocului a permis aceasta operatie. Desi, aparent, nu deranjeaza pe nimeni, nu cred ca este corect fata de ceilalti colocatari. Am propus ca aceste spatii sa fie introduse in recalcularea suprafetei utile a acestor apartamente, operatie pur matematica, pentru a fi recalculata cota parte indiviza. Mi s-a raspuns de catre comitetul asociatiei ca nu este legal, ca nu avem voie sa schimbam suprafata utila, ea fiind prevazuta in contractul de construire al apartamentelor. Eu am propus asta doar ca artificiu matematic, si nu pentru modificarea contractelor.
Aveti vreo idee si ce argumente mai pot aduce?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 20:06, 12 Decembrie 2015
Discutati asemenea probleme in adunarea generala unde propuneti ca acele holuri sa fie inchiriate celor care le-au inchis. Asa nu modificati nici o suprafata utila (cu toate ca nu e o proiblema nici aceasta), dar cei ce au inchis pot plati lunar 10-20-50 lei la asociatiei, legal, oficial..
Adunarea generala sa hotarasca inventarierea tuturor spatiilor (holuri, boxe...) de catre comitetul executiv si incheierea de contracte de inchiriere. Contractele se incheie intre presedintele asociatiei si fiecare proprietar ce inchiriaza asemenea spatii.
Multumesc foarte mult, domnule Adrian!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac decizie adunare generala comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie cu administratia blocului unde locuiesc, si anume: stau intr-un bloc cu 10 etaje din 2007 iar una din boxele de ... (vezi toată discuția)
Apomentru amplasat in boxa unuia dintre proprietari dana_maria1984 dana_maria1984 Buna ziua, Cladirea are apomentrul principal amplasat in boxa unui proprietar. Respectivul proprietar doreste mutarea apometrului, pe motiv ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Calculul cotei indivize Iscusinta Iscusinta Un proprietar(de fapt 3) are pe langa apartament o camera la demisol( in afara de boxa)in contractul de cumparare si intabulare,se poate aduna suprafata ... (vezi toată discuția)