avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apomentru amplasat in boxa unuia dintre proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apomentru amplasat in boxa unuia dintre proprietari

Buna ziua,

Cladirea are apomentrul principal amplasat in boxa unui proprietar. Respectivul proprietar doreste mutarea apometrului, pe motiv ca nu mai doreste sa fie nevoit sa primeasca reprezentantii companiei de utilitati pentru cirire, reparatii, etc.
Este proprietarul indreptatit sa solicite asta? Si daca da, cine trebuie sa suporte cheltuielile? Proprietarul in cauza sau asociatia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dana_maria1984 , utilizator 12:37, 29 Mai 2019
Buna ziua!
Dar acel proprietar a construit, amenajat, acea boxa cu respectarea prevederilor legale?
Din ce cunosc...apometrul se monteaza in spatiul comun al blocului tocmai pentru a preintampina aceste problene...
E o situatie mai incalcita, fiind vorba de o cladire veche. Conform planurilor pe care le are asociatia, proprietarul in cauza detine spatiul in care a fost amplasat contorul, astfel ca si-a amenajat boxa. La momentul la care controrul a fost amplasat spatiul respectiv nu era inchis, avand un alt proprietar.
Daca este asa atunci a existat un acord la acea vreme pentru montarea acelui contor acolo, altfel cred ca alegeau alt loc...
Exista acte, in contractul de vanzare-cumparare prin care acesta a devenit proprietarul locuinte, apartamentului, in acel bloc este stipulata si aceasta suprafata? Are orice alt act care sa ateste ca dumnealui este proprietarul acelei boxe?
Daca nu are...il puteti obliga sa sesfinteze acea boxa.
Daca are...puteti negocia cu el partea de suma pune asociatia si ce suma pune el pentru modificarea instalatiei.
Nu exista niciun document sau acord. Proprietarii care detin boxe prin contract au stipulata o suprafata doar, nu si amplasarea acestor boxe. Impartirea lor s-a facut intre proprietari in baza unui plan obtinut de la oficiul de cadastru, un plan care a venit cu CF-ul comun.
Atunci luati legatura cu distribuitorul si vedeti costurile pentru aceasta operatie.
Apoi aceste costuri le adaugati la intretinere in functie de cota parte indiviza.
Puteti convoca si o Adunare generala pe aceasta tema, sa stie toti proprietarii despre ce este vorba, de unde "apar' aceste sume in lista de plata...

Alte discuții în legătură

Recuperare boxa subsol Ioana671 Ioana671 Buna ziua! In contractul de cumparare a apartamentului este specificat ca apartamentul are si boxa. Nu sunt specificati exact mp ai boxei, doar cota parte ... (vezi toată discuția)
Boxa de la intrea in bloc alanya alanya Blocul in care locuiesc are din constructie o boxa cu o singura intrare, cu dimensiunea de 2m lungime si 1.30 latime ,pe care un vecin de la parter a ... (vezi toată discuția)
Amenajare pod bloc ioneldinblaj ioneldinblaj Buna ziua, As dori sa amenajez podul invechit al blocului in care locuiesc. Acesta deocamdata este \"la comun\", dar nu a prea fost folosit, iar acum ... (vezi toată discuția)