avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura prealabila intr-un dosar de contencios ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura prealabila intr-un dosar de contencios administrativ

Am fost schimbata dintr-o functie publ.,cel putin asa se intituleaza hotararea ,insa in realitate motivul este abuz in serviciu relatat de 3consilieri dar nedovedit de vre-o institutie ,am actionat in instanta si vreau sa stiu cam in cat timp voi sti daca mi se admite cauza ,mentionez ca am facut-o pe 17 nov ,si am primit rasp pe 26 sa mai depun la dosar procedura prealabila dar nu o aveam intru-cat o facusem catre domnul prefect care mi-a rasp ,am citit 554 dar tarziu ,exista posibilitatea sa mi se admita si fara aceasta procedura ?care este termenul de admitere sau respingere?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:00, 28 Decembrie 2015
Procedura prealabila in contencios este obligatorie inainte de deschiderea unei actiuni in instanta.
In cazul lipsei acesteia, riscati ca actiunea sa fie respinsa ca prematur introdusa.
Intervenţie moderator


Am rugămintea să continuaţi discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos). În acest mod există continuitate între discuţia iniţială şi întrebările şi răspunsurile ulterioare. Mulţumesc!


Gabriela Pintea


statachevioleta a scris:
Am inteles ulterior ca este obligatorie aceasta procedura ,intrebarea e cand voi sti concret daca se admite sau nu ,adica in cat timp de la inregistrarea dosarului voi primi un rasp ?



avocat_lascoschi@yahoo.com a răspuns:
Deocamdata asteptati sa se verifice daca ati respectat toate cerintele legii.

Nu e vorba de admiterea sau respingerea actiunii in acest moment.



YSL a răspuns:
Dacă procedura prealabila este obligatorie cererea va fi respinsă ca inadmisibilă. Nu trebuie să așteptați primul termen, puteți îndeplini procedura prealabilă și acum, cât timp cererea de chemare în judecată se află în procedură prealabilă.
buna ,am inteles ca procedura prealabila trebuia facuta catre organul emitent al hotararii in termen de 30 zile ,eu nu am stiut la momentul respctiv si am facut-o catre prefect ,au trecut 4 luni de atunci ,am actionat in instanta deoarece am termen 6 luni dar nu stiu sigur se mai poate depune la primarie plangerea prealabila desi a trecut atat timp?
revin sa completez este vb de functie publ ,din care am fost schimbata comf HCL ,dar in procesul-verbal de sedinta scrie clar ca motivele invocate sunt pentru demitere si nu se pupa un cu alta ,ori in caz de demitere trebuie ca faptele sa fie dovedite nu?am actionat in instanta si mi-sa comunicat sa depun plangerea prealabila ,pe care nu o am intrucat nu stiam ca trebuie depusa la primarie si am facut-o catre prefect unde am primit rasp .au trecut mai bine de 4 luni si vreau sa stiu daca mai pot depune acea plangere prealabila la organul emitent ?
Plângerea prealabilă se depune la emitentul actului sau la organul ierarhic superior instituţiei emitente. Nu mai puteţi acum să formulaţi plângere prealabilă. Trimiteţi la instanţă ce aţi depus la prefectură şi răspunsul acesteia şi vedeţi ce spune instanţa.

Alte discuții în legătură

nu am formulat plangerea prealabila in contencios administrativ. ce se poate intampla la proces? bianca ionescu bianca ionescu Sunt functionar public si mi s-au incalcat drepturi prin emiterea unei hotarari a institutiei unde lucrez. Am deschis proces in contenciosul administrativ, ... (vezi toată discuția)
Lipsa raspuns in 30 de zile - este obligatorie plangerea prealabila? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Am depus mai multe petitii la scoala unde invata fiul meu, prin care am cerut precizari privind mai multe nereguli pe care le-am constatat de la inceputul ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva unei institutii publice centrale EMIL NEGRU EMIL NEGRU Am fost demis din functia de director coordonator si vreau sa chem in instanta ministerul pentru ca demiterea a fost ilegala.Cum procedez ?: (vezi toată discuția)