avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura prealabila intr-un dosar de contencios ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura prealabila intr-un dosar de contencios administrativ

Am fost schimbata dintr-o functie publ.,cel putin asa se intituleaza hotararea ,insa in realitate motivul este abuz in serviciu relatat de 3consilieri dar nedovedit de vre-o institutie ,am actionat in instanta si vreau sa stiu cam in cat timp voi sti daca mi se admite cauza ,mentionez ca am facut-o pe 17 nov ,si am primit rasp pe 26 sa mai depun la dosar procedura prealabila dar nu o aveam intru-cat o facusem catre domnul prefect care mi-a rasp ,am citit 554 dar tarziu ,exista posibilitatea sa mi se admita si fara aceasta procedura ?care este termenul de admitere sau respingere?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:00, 28 Decembrie 2015
Nu mai puteti depune acum plangere prealabila la emitentul actului sau la organul ierarhic superior, deoarece nu mai sunteti in termen.
mi-a fost admisa actiunea in instanta si avem termen sa depunem rasp la intampinare ,ei motiveaza ca hotararea este de schimbare din functie ,si ca nu trebuie sa motiveze in vre-un fel aceasta hotarare ,si faptul ca nu am plangerea prealabila .intrebarea mea este daca imi pot proba cu martorii,un consilier, cu declaratie notariala din care sa reiasa ca motivul care a stat la baza demiterii din funct,este cel evidentiat in procesul verbal si daca este luat in considerare acest proces verbal de sedinta.va multumesc din suflet ptr raspunsurile de pana acum .
care ar fi sansele sa imi admita sa ne judecam daca eu nu am indeplinit procedura prealabila ?daca imi respinge ma pot adresa avocatului poporului ?din ce am citit doar el poate ataca in instanta aceasta hotarare ?nefiind nevoie de plangerea respectiva .
Daca nu ati ineplinit procedura prealabila o va respinge ca prematura,Avocatul Poprului ar putea ataca hotararea dar, cred ca nu o va face daca nu ati respectat procedura prealabila.
Faptul că vi s-a dat un termen nu înseamnă că acțiunea în instanță v-a fost admisă, așa cum v-ați exprimat.
După cum vi s-a explicat, este necesar în acțiunea în contencios administrativ, să fie înaintată plângerea prealabilă. Este o cale procedurală pe care nu o poate încălca nici AVOCATUL POPORULUI.
Plângerea prealabilă este adevărat că nu este obligatorie în cazul acțiunilor introduse de prefect, Avocatul Poporului, Ministerul Public, dar problema este dacă cererea d-voastră se încadrează în cerințele introducerii unei asemenea acțiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

nu am formulat plangerea prealabila in contencios administrativ. ce se poate intampla la proces? bianca ionescu bianca ionescu Sunt functionar public si mi s-au incalcat drepturi prin emiterea unei hotarari a institutiei unde lucrez. Am deschis proces in contenciosul administrativ, ... (vezi toată discuția)
Lipsa raspuns in 30 de zile - este obligatorie plangerea prealabila? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Am depus mai multe petitii la scoala unde invata fiul meu, prin care am cerut precizari privind mai multe nereguli pe care le-am constatat de la inceputul ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva unei institutii publice centrale EMIL NEGRU EMIL NEGRU Am fost demis din functia de director coordonator si vreau sa chem in instanta ministerul pentru ca demiterea a fost ilegala.Cum procedez ?: (vezi toată discuția)