avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS

Eu sunt agricultor, iar conform adeverintei de venit primita de la serviciul financiar din localitatea unde stau realizez un venit lunar mai mic decat salariul minim pe economie.Se poate face ceva sa platesc cei 5.5% CAS aferenti venitului ce il realizez si nu salariului minim pe economie? Si cum as putea sa platesc aceasta contributie de la 1.01.2016 fara a plati 5 ani din urma?
Cel mai recent răspuns: mctzoana , utilizator 13:43, 14 Decembrie 2015
Mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartineti si acolo clarificati situatia. Sa aveti la dvs. actele referitoare la activitatea pe care o desfasurati si veniturile obtinute.
Tocmai ca am fost si nu vor sa ia in calcul venitul ce il realizez deoarece este mai mic decat salariul minim pe economie si nu stiu ce sa fac. Si In legatura cu retroactivitatea se poate face ceva sa nu platesc 5 ani din urma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privind declaratia de venit ce trebuie depusa la casele de asigurari de sanatate cosmin1859 cosmin1859 Sunt din Constanta si am fost pana acum de 2 ori la casa de asigurari de sanatate a judetului Contanta sa depun declaratia de venit corespunzatoare lunii iulie ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala alybotiz alybotiz Buna ziua, am o intrebare ce declaratii se depun la o intreprindere individuala,neplatitoare de tva?si am inteles de ceva 5.5%pt sanatate?cum se procedeaza mai ... (vezi toată discuția)
Despre pensii marinasimionescu marinasimionescu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca legislatia in vigoare prevede/mai prevede plata din proprie initiativa si in ce conditii a contributiilor la sistemul ... (vezi toată discuția)