avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca cu timp partial/conventie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca cu timp partial/conventie

Care este cea mai "legala" modalitate de a presta servicii pentru un tert in conditiile in care am cim la alta societate?
E vorba de servicii SSM.
Conventie civila sau contract de munca cu timp partial?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:08, 26 Iulie 2009
:) Sfatul meu ar fi sa incheiati un contract individual de munca cu durata redusa de ore/zi.
Mai ales ca exista si obligatia firmei de a avea angajati cu respobilitati de SSM.
Conventia civila este justificata doar pentru o lucrare specifica.
grace_r a scris:

Mai ales ca exista si obligatia firmei de a avea angajati cu respobilitati de SSM.
Conventia civila este justificata doar pentru o lucrare specifica.

Da, stiu de obligatia firmei de a avea angajat pe linie SSM, dar aceasta persoana juridica are doar 5 angajati si angajatorul nu vrea sa-si asume responsabilitatile SSM (ca ar putea).
Eu cred ca este corect un contract de munca cu timp partial.
Este corect sa se incheie si conventie civila.
Am intalnit astfel de cazuri si s-a incheiat conventie civila....

Alte discuții în legătură

Ssm pentru pfa zoltan_zoltan zoltan_zoltan Am un PFA fara angajati, adica eu sunt angajatul sa zicem. Am un contract cu o firma pe un santier. Ce document imi este necesar pe linie SSM? Acea fisa SSM ... (vezi toată discuția)
Atributii responsabil ssm kra kra Salut, Am si eu o intrebare lucrez intr-un Parc Eolian ca Responsabil SSM din partea Beneficiarului si as dori sa stiu daca am dreptul sa verific daca o ... (vezi toată discuția)
Sanatatea si securitatea in munca (ssm) alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Daca agentii de paza isi desfasoara activitatea in obiectivele beneficiarilor, acestia sunt obligati sa le asigure PSI si ssm? Firma de paza ... (vezi toată discuția)