avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanatatea si securitatea in munca (ssm)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanatatea si securitatea in munca (ssm)

Buna ziua,
Daca agentii de paza isi desfasoara activitatea in obiectivele beneficiarilor, acestia sunt obligati sa le asigure PSI si ssm?
Firma de paza (angajatoare) nu mai face ssm si PSI agentilor?
Ce articol de lege reglementeaza acest lucru?

multumesc
Diana
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 12:00, 19 Noiembrie 2010
conform CM, fiecare angajator este obligat sa faca angajatilor sai, PSI si SSM. In nici un caz, aceasta obligatie nu revine beneficiarului serviciilor de paza sau de alt fel...;)
Daca prin contractul cu beneficiarul, acesta isi asuma raspunderea pt ssm si psi, nu-i revine aceasta obligatie?
In baza contractului se incheie intre cele doua parti o CONVENTIE, pe linie de ssm si psi.
In conventie se stipuleaza clar ce obligatii au cele doua parti legate de instruirea periodica a lucratorilor, a echipamentului de protectie, in baza ROI traseul si obligatiile lucratorilor ca sarcina de serviciu, si cel mai important raspunderea fiecarei parti in caz de acc. de munca.
Med. muncii, fise de instruire si verificari periodice revin firmei care are agentii de paza angajati
Pe net gasiti modele de conventie
Puteti sa-mi dati un link, va rog? N-am gasit o asemenea conventie; ci doar intre firme de ssm si beneficiari....nu intre firme de paza si beneficiari.

Va multumesc
Diana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm & agent de munca temporara Rdee Rdee Care este procedura in ceea ce priveste sănătatea și securitatea în muncă pentru angajatul unui agent de munca temporara pus la dispozitie in alta tara? ... (vezi toată discuția)
Transfer responsabilitati ssm MihaelaaC73 MihaelaaC73 Buna ziua. În situația în care am închiriat un spațiu de la o societate și, ulterior am încheiat contract de prestări servicii cu aceeași societate ... (vezi toată discuția)
Atributii responsabil ssm kra kra Salut, Am si eu o intrebare lucrez intr-un Parc Eolian ca Responsabil SSM din partea Beneficiarului si as dori sa stiu daca am dreptul sa verific daca o ... (vezi toată discuția)