Care este cea mai "legala" modalitate de a presta servicii pentru un tert in conditiile in care am cim la alta societate?
E vorba de servicii SSM.
Conventie civila sau contract de munca cu timp partial?
Sunt responsabil SSM. Lucrez cu mai multe firme cu CIM partial de o ora/zi pe durata nedeterminata.. Este cel mai bine, aceste contracte se aduna la calculul pensiei. Daca se renunta dupa un timp la CIM, se procedeaza la o cerere de demisie, o decizie a angajatorului care trebuie pusa la dosarul SSM, si va trebui sa va elibereze o adeverinta de vechime certificata de camera de munca.
Numarul lucratorilor din firma nu are inportanta, iar angajatorul poate organiza activitatea SSM, numai daca a absolvit cursurile SSM de nivel baza.
1. CIM va aduce si beneficii pentru viitor dar aveti un raport de subordonare fata de angajator.
2. Conventia civila de prestari servicii va pune pe picior de egalitatate (oarecum) cu conducerea unitatii.
3. In ambele cazuri aveti o mare responsabilitate.
Ssm pentru pfa
zoltan_zoltan
Am un PFA fara angajati, adica eu sunt angajatul sa zicem. Am un contract cu o firma pe un santier. Ce document imi este necesar pe linie SSM? Acea fisa SSM ... (vezi toată discuția)