avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie pe proprie raspundere notar.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie pe proprie raspundere notar.

Buna seara, cu bunavointa d-vostra va supun atentiei urmatorul.
Sa spunem matusa mea face demersuri, procese etc la A.N.R.P. pentru restituirea unei proprietati/contravaloarea acesteia a bunicilor decedati. Castiga in instanta, definitiv, contra statutului roman. Prin MFP, obtine titlul de proprietate si ii si este platit. Pe parcursul procesului contra satului roman, matusa face da o declaratie pe proprie raspundere la un notar public, prin care spune ca cunoscund prevederile art 326 C. Penal, se obliga ca atunci cand va castiga in instanta acei bani sa imi dea jumtate din ei, minus cheltuielile de judecata. Bineinteles, lucrul acesta nu s-a intamplat, ea a incasat titlul de proprietate. Intrebare: 1. Ce valoare are acea declaratie la notar?
2. Ce mai pot face pentru a obtine ceea ce mi s-a promis, avand in vedere ca termenul in care puteam intenta proces statului roman pt acelasi titlu a expirat demult, bazandu-ma eronat pe bunavointa matusei mele.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:48, 3 Martie 2016
Sanctiunea pentru creditor (dvs.) daca nu isi cere dreptul de creanta intr-un anumit termen este prescriptia dreptului sau, adica nu mai poate cere banii. Insa, de la caz la caz, uneori se mai gasesc solutii, asa inca mergeti cu hartiile repede la cineva care stie a le citi dpdv juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitoare cu titlu de proprietate, dar a fost vandut de o ruda care avea si el titlu de proprietate pe acelasi pamant. elenaaa20 elenaaa20 buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o intimpin, iar justitia romana este prea oarba ca sa vada adevarul. Am mostenit prin testament de la ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut gianinamario gianinamario ]Sunt Gianina va rog sa imi raspundeti si mie am mai multe indoieli privind un proces a-l matusei mele cu vecinul dansei de langa casa,matusa a fost data in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)