avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului pe 90 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului pe 90 zile

salut. cine ma poate ajuta si pe mine cu o informatie??? sun din Olt si am facut un accident rutier in judetul Vlacea. Dosarul s-a clasat.Nu am avut asigurare la masina si nici ITP, iar persoana nu a depus plangere si nici certificat medicolegal nu a scos, nici zile de spitalizare nu a avut. Permisul mi-a fost suspendat pe 90 de zile, #-o , si mii s-a spus ca trebuie ridicat din Judetul Valcea . Vreau sa stiu si eu, dupa terminarea zilelor, ma obliga sa mai dau un test de legislatie, sa fac fisa psihologica??? si mi-a mai spus cineva ca daca nu am amenda platita, nu mi-l vor da . este adevarat? va rog frumos cine ma poate ajuta si pe mine cu o informatie. Va multumesc anticipat :(
Cel mai recent răspuns: dieter-adrian , utilizator 15:59, 16 Decembrie 2015
Salut,ar fi trebuit sa primesti o notificare prin posta prin care sa se specifice daca trebuie sa sustii examenul sau nu,ar trebui sa mergi la serviciul pentru permise sa intrebi mai exact,ei ar trebui sa stie si de unde il poti ridica dupa trecerea perioadei de suspendare
Salut. Am primit prin posta doar Ordonanta prin care reiese faptul ca dosarul s-a clasat. Pe procesul verbal nu mii s-a scris pe cate luni este permisul suspendat. Eu credea-m ca pe 2 luni, cand au trecut lunile respective, am fost la Politia Rutiera Slatina Olt, si acolo mii s-a spus ca trebuie ridicat de la Valcea, ca pe raza acelui judet s-a intamplat accidentul. Am facut rost de nr de tel de acolo si am sunat pentru informatie. Intradevar de acolo trebuie ridicat, intre timp am aflat ca este posibil, chiar daca mii s-a terminat pedeapsa, sa mai dau un test de 15 intrebari si sa fac 13 cel putin, si mai trebuie sa fac si fisa psihologica. Am mai inteles ca daca nu am amenda platita, este posibil sa nu imi dea permisul.este adevarat? Amenda nu este penala, nu am avut asigurare la masina si am primit 1000 lei.
Asta cu '' daca nu platesti amenda,nu iti dam permisul '' difera de la oras la oras,mie nu mi-a cerut nimeni dovada achitarii amenzii cand mi-am ridicat permisul dupa o suspendare de 90 de zile,dar poate in judetul dvs. sunt alte reguli.
Testul '' 13 din 15 '' oricum cred ca o sa il dati,si pana nu il luati cu cel putin 13 pct. nu vi se da permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, anchetat pentru vatamare corporala din culpa mihaiovidiu mihaiovidiu buna. am avut si eu un accident in luna decembrie pe valea oltului, mi-a derapat masina intr-o curba si am ajuns pe contrasens unde am intrat frontal intr-un ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere > producere accident Iulian_G Iulian_G Buna ziua! Pe 09 iulie nu am acordat prioritate si s-a soldat cu accident, doar daune materiale, fara raniti. Am mers la politie pentru constatare, cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Suspendare 90 zile daniel123456 daniel123456 Buna ziua. Am fost oprit aseara plecand de la un chef am baut 4 sau 5 pahare de vin si m au oprit politai si a iesi 0.14 si prin urmare am primit fara drept de ... (vezi toată discuția)