Cu circa 6 luni in urma am facut un contract de intretinere intre mine si mama prin care primeam 50% din apartamentul ei in schimbul ingrijirilor pe care i le ofeream. Intre timp ea a decedat(la cateva luni dupa ce actele au fost perfectate) si acum as vrea ca restul de 50% sa ii revina surorii mele(suntem frati buni,si de mama si de tata). Se poate acest lucru? Si daca da cam cat ar costa toata aceasta? Inteleg ca succesiunea ca urmare a decesului nu se taxeaza(poate gresesc eu)?Va multumesc
daca dezbateti succesiunea in primii doi ani de la decesul defunctei, sunteti scutiti de plata impozitului ( 1% din valoarea masei succesorale ) .
taxele notariale le veti plati.
trebuie sa mergeti la un notar in vederea dezbaterii succesiunii, ulterior putand face un partaj prin care sora dvs va dobandi si cota dvs din cealalta jum., din imobilul respectiv.
Mosteniri
socela
parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita ... (vezi toată discuția)
Mastenire
stancioiu marian
In anul 1994 tatal meu a murit iar eu impreuna cu mama si sora am dezbatut partea tatei.In anul 2000 a murit si mamai iar la cateva luni sora s-a mutat in casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune
daniela1975
Buna ziua, va multumesc pentru timpul acordat si sper ca aici voi gasi un raspuns la intrebarile mele:1.mama mea a murit acum 15 ani si tatal meu nu a facut ... (vezi toată discuția)