avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua, va multumesc pentru timpul acordat si sper ca aici voi gasi un raspuns la intrebarile mele:1.mama mea a murit acum 15 ani si tatal meu nu a facut succesiunea as dori sa stiu unde si ce trebuie facut si cam , care sunt costurile(mentionez ca tatal meu detine un apartament cu doua camere )
2.eu mai am o sora si as vrea sa stiu daca tatal meu trebuie sa ne dea ceva in momentul efectuarii succesiunii(asta in cazul in care sora mea isi cere partea ei sau oricum trebuie sa vina si sa semneze).

Va multumesc ,
Dana Gheorghe

Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
daniela1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:55, 21 Martie 2010
costurile le aflati de la un BNP.
o sa aveti achitat impozit catre stat in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale,intrucat dezbateti succesiunea inttr-un termen mai mare de 2 ani de la data decesului defunctei.
o sa primiti certificatul de mostenitor de la biroul notarialunde dezbateti.
Sunteti mostenitori dvs., sora si tatal.
Nu trebuie sa va dea ceva in momentul dezbaterii succesiunii, masa succesorala se va imparti la trei, tatal dvs. 1/4 si dvs. impreuna cu sora 3/4, in cote indivize.
Daca doriti apoi sa faceti partajul/iesirea din indiviziune, tatal poate sa va dea contravaloarea cotelor dvs. sa ramana el singur proprietar, sau puteti sa nu faceti partajul, sa ramaneti toti trei co-proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune Doru luyzz Doru luyzz buna ziua . as dori sa ma ajutati intr-o problema .Parinti mei au detinut o casa ,dar acum 10 luni mama mea a murit.Tatal meu solicita ca noi cei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Mastenire stancioiu marian stancioiu marian In anul 1994 tatal meu a murit iar eu impreuna cu mama si sora am dezbatut partea tatei.In anul 2000 a murit si mamai iar la cateva luni sora s-a mutat in casa ... (vezi toată discuția)