Membrul asociatiei care si-a platit cotizatia anuala in luna februarie sa spunem, dar a plecat mai apoi din asociatie in luna mai, fara a depune cererea in dublu ex (doar verbal) ramane in continuare membru pana la anul cand determini ca intradevar nu mai e membru fiindca nu a venit sa-si plateasca cotizatia ?
Exista vreo alta procedura din care sa rezulte ca nu mai sunt in luna iunie x membrii ci x -1 membrii ? Multumesc.
Daca sunteti convinsi ca respectivul si-a exprimat clar vointa, chiar si verbal de a nu mai si membru al asociatiei, de la data respectiva inceteaza calitatea de membru. Altfel astepatati pana anul urmator cand comitetul director va actualiza lista de membrii ce urmeaza a fi convocati la adunarea generala de aprobare a bilantului. Lista cu cei care urmeaza a fi exclusi pentru nerespectarea statutului e propusa de comitetul director si aprobata de adunarea generala.
Calitatea de membru inceteaza fix din ziua in care membrul respectiv s-a retras din organizatie. Achitarea cotizatiei anuale nu implica mentinerea acelui membru in cadrul asociatiei. Presupun c-aveti un statut, iar unele chestii ce nu se regasesc acolo pot fi prinse intr-un regulament de ordine interioara, respectand OG 26 / 2000. Asta cu recesamantul la membri n-am inteles-o deloc, va numarati membrii lunar?:)
Nu ii numaram lunar, doar ca la sedinta de sfarsit de an nu am fost 50%+1, ca sa putem vota, fiindca aceia ce au plecat verbal, i-am considerat ca membrii in continuare in asociatie si astfel sedinta nu a fost statutara. Sigur ca la a doua sedinta chiar daca nu suntem 50%+1, votam doar dintre cei prezenti.