avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire de plata impozitului pe cladire si autoturism ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire de plata impozitului pe cladire si autoturism pentru parintii copiilor cu handicap

"Noile prevederi arată că părinţii copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădirea de domiciliu, pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism."
"Scutirile de taxe pentru părinţii copiilor cu handicap vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, odată cu noul Cod Fiscal."
Ce nu inteleg eu este daca aceasta scutire se refera strict doar la parintii minorilor cu handicap, atunci mentiunea "cei cu gradul 1 de invaliditate" nu-si are rostul, sau se intelege -toti parintii care au copil cu dizabilitati indiferent de varsta copilului. Nu se mentioneaza parintii minorului cu handicap deci cum ar trebui sa inteleg, parintii unui adult cu handicap sunt sau nu scutiti de plata impozitului pe locuinta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vera58 , utilizator 13:50, 17 Decembrie 2015

Legiutorul a prevazut facilitatea scutirii de la plata impozitului casa/teren in cazul apartinatorilor persoanelor care detin decizie/certificat de incadrare in grad 1 handicap
Pot fi incadrate in gradul 1 handicap inclusiv persoanele adulte

Multumesc frumos pentru raspuns. din pacate cei de la anph mi-au spus ca exista comisie pentru copiii cu handicap si comisie pentru adultii cu handicap. Inteleg ca dupa logica lor faptul ca sunt comisii separate obliga la mentionarea "parintii adultilor cu handicap" pentru a putea beneficia si parintii care au copil cu handicap cu varsta peste 18 ani.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
vera58, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Scutiri de la plata impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport - codul fiscal (legea nr. 227/2015) Erzsi Erzsi Sunt mama unui băiat de 27 de ani, care are handicap grav și sunt numită și tutorele său prin hotărâre judecătorească. Referitor la TITLUL IX ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale persoana cu handicap accentuat trandanus trandanus buna ziua.doresc sa stiu daca sunt scutit de impozitul pe teren si casa (fiind persoana cu handicap accentuat ) si in ce procent. nu inteleg notiunea de ... (vezi toată discuția)