avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute .

1. Intr e mine si vecinul meu exista un drum de servitute . Vecinul are gard , iar eu nu vreau sa pun gard intr e casa mea si drumul de servitute . Este legal ? Ma poate legea obliga sa ingradesc acel drum de servitute ? 2. Si , cine se mai poate folosi de acel drum inafara de proprietarii care au loturi de pamant in spatele casei mele ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:02, 14 Decembrie 2015
Proprietarii si cei carora proprietarii le permit.
Obligatia de a face sau nu gard reiese din urbanism si noi nu il cunoastem.
Va multumesc
Nimeni nu vă poate obliga să vă faceți gard dar să nu vă plângeți apoi că v-a fost încălcată proprietatea. Acel drum de servitute este stabilit în folosul imobilului vecinului și are dreptul să-l folosească și oricine vine în vizită la dânsul. Subliniez- dacă acest drum are categoria de drum de acces în folosul vecinului X.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Probleme drum acces marius.m marius.m Am un teren de 5100mp situat in spatele a 2 vile , calea de acces dintre vile este 2 m (limitat cu gardurile proprietarilor)si nu pot obtine certificat de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute tibik tibik Buna ziua, Se poate anula dreptul de servitute sau dreptul de trecere in cazul cand sunt indeplinite simultan urmatoarele: 1) In momentul cand s-a ... (vezi toată discuția)