avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Microfoane la locul de munca si desfacerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Microfoane la locul de munca si desfacerea contractului de munca

Buna ziua,

Sunt in perioada de preaviz la locul de munca. Angajatorul mi-a modificat programul de lucru fara consimtamantul meu. Din cauza faptului ca nu accept aceasta modificare de program , acesta m-a amenintat telefonic ca imi desface contractul de munca pentru absenta nemotivata. Mentionez ca perioada de preaviz a inceput in 26.11.2015 si urma sa se incheie in 25.12.2015. Colegele de munca m-au sunat sa imi zica ca eu nu mai apar deloc in program pana la sfarsitul preavizului. Conform graficului de lucru consimtit la inceputul lunii decembrie eu vreau sa ma prezint la lucru. Dar am inteles de la colege ca nu imi va fi permisa intrarea la locul de munca. Ce pot face in aceasta situatie?

Angajatorul meu are microfoane montate in receptia hotelului. Nu este legal sa inregistreze conversatiile angajatilor si ale clientilor ca doar nu-i SRI. Unde ma pot adresa pentru acest lucru?
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
Anamaria211990, utilizator
Cel mai recent răspuns: VladMirovici , utilizator 13:15, 19 Decembrie 2015
Nu are dreptul de a avea montate microfoane.
Relația turist hotel este confidențiala

Cat privește preavizul acesta este în favoarea angajatorului.
Dacă va dați demisia și are înlocuitor nu exista probleme.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.

Eu mi-am dat demisia cu preaviz. Perioada de preaviz se incheie pe 25.12.2015. Angajatorul vrea sa imi desfaca contractul de munca cu absenta nemotivata , desi eu doresc sa vin la programul convenit la inceputul lunii.

Are dreptul sa imi desfaca contractul cum doreste dumnealui desi eu vreau sa fiu fair play si nu sunt lasata?

Il pot actiona in judecata?

Cu stima
1. Pentru montarea microfoanelor va puteti adresa Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

2. In perioada de preaviz va trebui sa mergeti la munca.
In situatia in care vi se interzice accesul la locul de munca, ar trebui sa aveti langa dvs un martor care sa declare si in fata instnatei situatia respectiva.

3. Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.

Cu deosebita consideratie.
Am urmarit subiectul si sunt de acord cu raspunsurile, pentru ca sunt conform legislatiei in viguare, dar.....cum poate un "Angajat" sa dovedeasca ca angajatorul nu respecta X lege, reulament intern, ROF acolo unde este cazul
sau
cum poate "Angajatorul" sa dovedeasca ca angajatul fura, comporatament indecent fata de colegii de munca si clienti etc etc
Nu cumva aceste inregistrari audio/video pot dovedii mult mai mult decat atunci cand fiecare parte mentioniaza "...asa ati facut, ....asa ati spus,....asa mi s-a spus sa fac, asa ati injurat, nu am primit nimic,......etc, etc, etc....
Adica "cuvantul meu impotriva cuvantului tau".
Eu zic ca daca angajatul e corect, angajatorul e corect, camere si microfonele daca sunt instalate pot fi considerate doar de decor sau doar pentru eventualele spargeri. Ce teama/griji am eu ca angajat sau angajator daca eu imi vad de atributiile mele si totodata le indeplinesc si stiu ca sunt corect ???

Sau, ne referim la reversul legii......sa nu ma prinda in flagrant atunci cand "bip, bip"......
Legea spune clar, daca esti acuzat, trebuie dovedit.
O imagine sau o inregistrare audio nu mai poate fi contestata. Legislatia mentioneaza clar o dovada sau un scris reprezinta o proba prin care se dovedeste ca esti autorul delictului, infractiunii etc etc daca acestea vizeza persoana acuzata.

Si exemple in care probele video/audio au finalizat multe procese sunt destule.....poate mai putin la noi in tara dar in afara tarii e proba care cantareste mult la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia ralukdas ralukdas Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în ... (vezi toată discuția)
Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Demisia gabita2000 gabita2000 Buna ziua. As vrea si eu sa stiu daca un angajat poate sa-si dea demisia fara sa mai mearga la munca in perioada de preaviz.Am contract de munca pe durata ... (vezi toată discuția)