avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale demisia
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

demisia

Buna ziua. As vrea si eu sa stiu daca un angajat poate sa-si dea demisia fara sa mai mearga la munca in perioada de preaviz.Am contract de munca pe durata nedeterminata si as vrea sa plec fara preaviz. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:20, 22 Iulie 2010
preavizul este in favoarea angajatorului,pt ca acesta sa-si gaseasaca alt salariat pt postul respectiv;
Angajatorul poate renunta la perioada de preaviz ,trebuie sa-l intrebati;
Mai poate de asemeni sa scurteze perioada de preaviz
Daca plecati fara sa-l intrebati e posibil sai creati vreun prejudiciu si sa va dea in judecata ca i-ati pus activitatea in pericol prin lipsa dv de la serviciu,depinde ce post ocupati
Eu astazi i-am dat demisia scrisa si am plecat in alta parte la munca si el nu vrea sa renunta la perioada de preaviz. lucrez intr-un hotel
Sunteti obligat sa va faceti perioada de preaviz, lipsa de la lucru in perioada preavizului va fi tratata ca abatere disciplinara cu consecintele respective, inclusiv desfacerea disciplinara a cim pentru absente nemotivate.
Nu se poate fara preaviz. Discutati cu angajatorul si scurtati perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate incetare contract de munca Diaconu_D Diaconu_D Buna ziua, Un salariat vine si lasa demisia (se inregistreza) cu data de incetare a contractului 4 octombrie (respectand preavizul). Parcursul preavizul ... (vezi toată discuția)
Preaviz ILENIA ILENIA As vrea sa stiu cum as putea sa procedez ca angajator cand,din senin,fara nici un fel de previz, angajatul imi spune ca de maine nu mai vrea sa vina la ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract irinaclefter irinaclefter cu ce art. se desface un contract de munca daca persoana vine si isi da demisia dupa 10 zile de absenta, dar nu a stat in preaviz???? (vezi toată discuția)