avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract

cu ce art. se desface un contract de munca daca persoana vine si isi da demisia dupa 10 zile de absenta, dar nu a stat in preaviz????
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:28, 18 Ianuarie 2010
La un asemenea numar de absente nemotivate angajatorul poate desface contractul disciplinar, masura care este luata in urma efectuarii unei cercetari prealabile.
Daca angajatorul trece peste abaterea disciplinara si accepta demisia, contractul inceteaza cu art.79. Angajatorul poate renunta ca salariatul sa efectueze perioada de preaviz.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca angajatorul doreste sa "uite" de abaterea disciplinara privind absentele nemotivate si se bucura ca macar scapa de salariat, atunci puteti folosi art. 79 (7) din Codul muncii.
Daca tot vrea sa plece, macar lasati-l sa plece fara sa mai treceti prin procedura cercetarii disciplinare. Oricum, il veti pune absent cele 10 zile si nu-l veti plati. Dar scapati de el!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Refuzul da a efectua preavizul riana02 riana02 Buna ziua, Am un salariat care refuza sa isi mai efectueze preavizul de 15 zile calendaristice. Ce ii pot face din punct de vedere legal eu ca angajator. Va ... (vezi toată discuția)
Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)