buna seara
am o nelamurire.Timp de 1 an si 6 luni ani lucrat intr-un magazin pana in data de 10 sept 2015. In data de 14 septembrie am obtinut un post de educatoare suplinitoare dar problema e ca fosta educatoare s-a reintors fiind titulara pe post .Am intrerupere de 3 zile de cand mi-am dat demisia si pana am intrat in invatamant si as dori sa stiu daca pot sa cotizez astea 3 zile la CAS, CASA DE PENSII SI SOMAJ ca sda beneficiez de somaj avand in vedere ca nu am decat 4 luni in invatamant. Multumesc.
1. Contributiile la pensie si somaj nu se pot plati retroactiv.
2. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Din datele prezentate de dvs. reiese ca aveti cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj, din perioadele lucrate la cei doi angajatori (magazin + invatamant), deci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Somaj
ManeaMonica
Buna ziua! As dori sa stiu daca se beneficiaza de somaj si cate luni , in conditiile in care in ultimile 12 luni angajatul a avut o intrerupere de 3 zile , si ... (vezi toată discuția)