avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trimiterea de la medicul de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trimiterea de la medicul de familie

Buna ziua,

Mama mea este pensionare, si are nevoie de o artroscopie.A beneficiat in urma unei trimiteri de la medicul de familie, de un RMN gratuit.Medicul ortoped i-a spus sa vina in data de 17.12.2015 cu o noua trimitere de la medicul de familie pentru internare.Medicul de familie a spus ca nu poate elibera intr-un interval de 30 de zile decat un bilet de trimitere.
Este adevarat?Asta inseamna ca mama va trebui sa plateasca sptalizarea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrielcio , utilizator 19:17, 15 Decembrie 2015
In baza biletului de trimitere şi a consultaţiei iniţiale pe care o face pacientul la medicul de specialitate, dacă acesta consideră că asiguratul mai are nevoie de alte consulturi de control, tot în baza acelui bilet de trimitere luat de la medicul de familie, fără să mai fie nevoit să mai ia altul, pacientul mai are dreptul la două consulturi în aceeaşi lună – pentru o boală acută, sau în cadrul unui trimestru – pentru o boală cronică.
Daca insa medicul de specialitate solicita alta trimitere, deoarece prima a fost oprita pentru diferite analize (RMN),iar pacientul vine la medicul de familie a doua oară într-o lună pentru afecţiunile lui cronice şi spune că are nevoie de o alta trimitere pentru că a obţinut programare la un medic de specialitate, aceea este considerată a doua consultaţie. Cum medicul de familie nu poate face două consultaţii într-o lună pentru o boală cronică, pacientul asigurat va fi nevoit să plătească o taxă de consultaţie.
Eventual mama dvs. va plati consultatia la medicul de familie, nu spitalizarea.
Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)
Se plateste medicul pentru deplasare la domiciliul pacientului? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare daca poate cineva sa-mi spuna:Am o ruda care nu se poate deplasa la medicul de familie ca e bolnava si fiica ei a chemat ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea biletului de trimitere de la medicul de familie ursulici ursulici Buna ziua... nu o data m-am vazut facut mingie de ping-pong intre medicul de familie si specialist (evident, atunci cand acesta din urma functioneaza in alta ... (vezi toată discuția)