avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Vand o casa, iar dupa semnarea contractului la notar am emotii. Casa se vinde cu credit ipotecar. Eu am semnat contractul de vanzare-cumparare, notarul a mai pus cumparatorii sa semneze ipoteca si contractul de credit (care era deja semnat de banca). Pe Contractul de V-C scrie ca cumparatorii o sa vireze banii in 10 zile lucratoare.
Se poate ca ei sa nu mai vireze banii, iar eu sa raman si fara casa si fara bani?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:41, 15 Decembrie 2015
Se poate intampla si acest lucru.

Dar, banuiesc ca banii vor veni de la banca la dvs. si nu direct de la cumparator.

Oricum, cel mai bine este ca banii sa fie inmanati la momentul semnarii actelor la notar.
Nu are nicio treaba notarul cu semnarea ipotecii sia contractului de credit!
Contractul de credit se semneaza cu creditorul la sediul acestuia si nu la notar! Iar ipoteca este pusa creditor (banca) dupa semnarea contractului de v/c.
Trebuia sa mentionati in contractul de v/c nr contului in care banca sa transfere banii, nu sa primiti banii de la cumparator intr-un interval asa de mare. In 10 zile cumparatorii pot dispare cu banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. contractul de vinzare cumparare ... SorinoM SorinoM Bună ziua Am semnat contractul de vinzare cumparare casa/teren. Plata ,o parte credit ipotecar, o parte surse proprii a cumparatorului. Am predat actele ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)